Kaip skelbiama oficialiame „Volkswagen of America“ pranešime, vidutinės kelionės dyzeliniu „Passat“ automobiliu sąnaudos siekė vos 2,8 l/100 km. Prieš tai ilgiausias nuvažiuotas atstumas serijine mašina nepapildant degalų, buvo užfiksuotas Europoje. „Volkswagen Passat 1.6 BlueMotion“ dyzeliniu automobiliu pavyko nuriedėti 2 457 kilometrus.

Per tris dienas pora kirto net devynias valstijas. Startavę Hiustone, Teksase, finišą žygeiviai pasiekė Virdžinijos miestelyje Sterlinge. Kad kelionė atitiktų realias važiavimo sąlygas, mašinoje buvo 54,5 kilogramų bagažo. Buvo važiuojama dienos metu su įprastu automobilių srautu. Per parą keliautojai nevažiuodavo ilgiau kaip 14 valandų ir stodavo nakvynei pakelės moteliuose.

Norint išvengti paklaidos, starto vietoje buvo atlikta automobilio spidometro ir odometro metrologinė patikra. Taip pat oficialūs pareigūnai užantspaudavo degalais pripildytą baką. Antspaudą finišo vietoje nuėmė Loudouno grafystės šerifo pavaduotojas.

Taylorų šeima seniai praktikuoja taupų važiavimą, o patirtį perduoda taupaus važiavimo kursuose. Jie yra pasiekę 90 taupaus važiavimo ir kitų su vairavimu susijusių rekordų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)