Neatsitiktinai naujasis sezonas pristatytas Kauno mariose plaukiojančiame laive „Algirdas“. Jau 14 metų mariose kursuojančio laivo kapitonas Rimantas Mažukna skaičiuoja, kad per šiltąjį sezoną plukdoma apie 10 tūkst. keleivių, o jų skaičius vis auga. Kartais į pagalbą „Algirdui“ tenka pasitelkti ir kitą laivą „Nemuną“.

Sezono naujiena – birželį startuojantys baidarių žygiai nuo Kauno hidroelektrinės iki pilies. Žygiai, kuriems būtinas išankstinis registravimasis, bus rengiami dukart per dieną ir kainuos po 30 Lt žmogui. Taip pat planuojama, kad nedidelė prieplauka bus pastatyta prie „Žalgirio“ arenos, todėl bus galima sustoti bei pasidairyti Nemuno saloje.

Visgi daugiausiai turistų laikinąją sostinę pasiekia lėktuvais. Kauno tarptautinio oro uosto direktorius Arijandas Šliūpas skaičiuoja, kad šį sezoną iš oro uosto galima keliauti 23 kryptimis – tai rekordinis skaičius.

„Ši vasara bus labiausiai užgulta“, - teigė A. Šliūpas.

Kauno regiono Turizmo informacijos centro (TIC) direktorius Sigitas Sidaravičius skaičiuoja, kad per metus centras aptarnauja apie 800 tūkst. turistų.

„Pastaruoju metu pastebimas turistų iš Suomijos bei kitų Skandinavijos šalių skaičiaus augimas. Kaune turistai praleidžia apie savaitę, o juos labiausiai domina konkretūs renginiai. Vėliau prašoma sudaryti maršrutą po gražiausias Kauno vietas“, - DELFI teigė S. Sidaravičius.

Šiemet vienas iš didžiausių Kauno vasaros renginių vyks birželio 23-ąją, kuomet bus minimos 200-osios Napoleono persikėlimo per Nemuną metinės. Norą dalyvauti renginyje pareiškė kone 1000 karo istorijos mėgėjų, iš kurių nemaža dalis – Rusijos gyventojai.

Naują sezoną Kaunas pasitinka ir su dviem naujais viešbučiais – prieš kelias savaites duris atvėrė antras pagal dydį laikinosios sostinės viešbutis „Ibis“, o praėjusią savaitę atidarytas ekoviešbutis „Babilonas“. Beje, pastarasis viešbutis pritaikytas dviračių mėgėjams – verslininkai už 150 tūkst. Lt įsigijo 50 kokybiškų dviračių bei visų reikiamų priemonių dviratininkams. Visa įranga už papildomą mokestį bus pristatoma į bet kurią vietą. Taip pat bus organizuojami veloturai po Kauno apylinkes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)