Toks sprendimas priimtas dėl laiko stokos, nes dalyvauti diskusijoje dėl PVM lengvatų įteisinimo įvairioms sritims, taip pat ir laikraščiams bei žurnalams, ketvirtadienį pageidavo daug parlamentarų.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas prof. Kęstutis Glaveckas skeptiškai įvertino ketinimus įteisinti daugybę siūlomų PVM lengvatų, pavyzdžiui, "ir juodai, ir raudonai ikrai".

"Palaikau sprendimą nukelti diskusiją, nors galima dėl to abejoti, bet noriu pasakyti vieną esminį dalyką. Kalbama apie 1 milijardą litų biudžeto pajamų. Jeigu tą paketą norite, gerbiama opozicija, priimti ir jeigu atėję į valdžią sausio mėnesį pamatytume, ką darėte, tai aš nesiūlau to dalyko daryti ir apskritai diskutuoti. Nes tai, kas siūloma, - ir juodai, ir raudonai ikrai sumažinti PVM ir kitus dalykus, iš tikro gal ir gera kam nors, bet jokiu būdu ne tautai",- sakė K. Glaveckas.

Pagal Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo papildymo projektą, "lengvatinis 6 procentų PVM tarifas taikomas laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, išskyrus erotinio ir (ar) smurtinio pobūdžio leidinius, kuriuos tokiais pripažino teisės aktų įgaliota institucija, bei spausdintą produkciją, kurioje mokama reklama sudaro daugiau kaip 4/5 viso leidinio ploto".

Siūloma, kad ši įstatymo pataisa įsigaliotų 2012 m. spalio 1 d.

Pernai gruodžio 23 d. Seimas neįteisino lengvatinio 9 proc. PVM tarifo spaudai. Šis klausimas buvo nukeltas iki šių metų pavasario, primena ELTA.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pernai buvo pasiūliusi Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą, kuria siūloma periodiniams spaudos leidiniams numatyti 9 proc. PVM tarifą.

Taikyti lengvatą periodinei spaudai yra pateikę ir įvairioms frakcijoms priklausantys politikai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)