Kaip praneša Anaheime, Kalifornijoje (Jungtinės Amerikos Valstijos) įsikūręs „Fisker“ automobilių gamintojas, pirmąjį šių metų ketvirtį Olandijoje jis pardavė daugiau prestižinių sedanų nei BMW, Mercedes ir Audi.

Tik 2011 m. gruodžio mėnesį pristatyto „Fisker Karma“ sedano per pirmuosius ketverius šių metų mėnesius buvo parduota daugiau nei 7 serijos BMW, S klasės „Mercedes“ ir „Audi A8“. Manoma, kad tai pirmas kartas šiuolaikinių automobilių istorijoje, kada automobilis su hibridine pavara tapo populiaresnis nei tos pačios klasės mašinos su įprastais vidaus degimo varikliais.

„Fisker Automotive“ kompanijos vykdantysis direktorius Tomas LaSorda pažymėjo: „Tai puikus „Fisker“ pasiekimas pranašaujantis iš tinklo įkraunamų hibridinių automobilių potencialą Europoje. Šiame žemyne mes ketiname parduoti iki 40 proc. visos savo produkcijos”.

Prestižinis ketverių durelių „Fisker Karma“ sedanas turi du elektros variklius (403 AG) ir įprastą 2.0 l 260 AG vidaus degimo motorą. Šis iš tinklo įkraunamas hibridas į aplinką išmeta vos 53g/km CO2. Vien tik elektros režimu „Fisker Karma“ gali nuvažiuoti iki 80 km atstumą, o iki 100 km/h įsibėgėja vos per 5,9 sek. „Fisker Karma“, Olandijoje kainuojantis nuo 106 505 eurų (367 442 Lt), pardavimų skaičiumi nusileido tik „Porsche Panamera“ modeliui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)