Pirmi „Druskininkų pusmaratonio“ renginį baigė 10,5 kilometrų bėgimo dalyviai. Vyrų grupėje nugalėtoju tapo Dovydas Stašys. Jaunasis bėgikas trasoje sugaišo 35 minutes ir 18 sekundžių. Nuo nugalėtojo trim minutėmis atsiliko Andrius Bondorovas (0:38:43), o trečias liko Kamilas Dlugoszas iš Lenkijos (0:39:48).

Moterų grupėje pirmą vietą užėmė Renata Siliuk, trasoje sugaišusi 47 minutes ir 14 sekundžių. Nuo nugalėtojos atsiliko Agnė Čėsnaitė (0:50:48), o trečią vietą iškovojo Nataša Lisovskaja (0:51:27).

Pagrindinėse „Druskininkų pusmaratonio“ varžybose, vyrų grupėje, niekas negalėjo prilygti Mindaugui Viršilui. „Pilėnų“ klubui atstovaujantis sportininkas 21 kilometrą įveikė per 1 valandą, 10 minučių ir 21 sekundę. Antrą vietą, nuo nugalėtojo atsilikęs 5 minutėmis, užėmė Saulius Valalis (1 val. 15:20 min.), o trečias liko lenkas Kazekas Mateuszas (1 val. 15:50 min.).

„Konkurencijos didelės nebuvo, todėl pergalė pasiekta gana lengvai“, - po varžybų sakė M. Viršilas. – Tiesa, buvo sunku bėgti. Nežinau, ar trasa buvo sunki, ar aš buvau nepasiruošęs. Turėjau tikslą nugalėti, jį ir įgyvendinau. Varžovai nebuvo patys stipriausi, antra vieta nuo manęs atsiliko penkiomis minutėmis, tai yra kažkur 1 kilometras. Specialių tikslų sau nebuvau išsikėlęs. Renginys patiko, viskas buvo gerai“.

Moterų grupėje pirmą vietą užėmė olimpiados dalyvė Diana Lobačevskė. Sportininkė trasoje užtruko 1 valandą, 16 minučių ir 3 sekundes. Antra liko Gytė Norgilienė (1:23:44), o trečią vietą užėmė Milda Vilčinskaitė (1:26:56).

„Pergali nebuvo sunki, tačiau man labai naudinga“, - po finišo džiaugėsi D. Lobačevskė. – Po sunkių treniruočių režimo buvo smagu sudalyvauti varžybose. Renginys labai patiko, visi linksmi, smagu. Kažkokių konkrečių tikslų sau nebuvau išsikėlusi, tai buvo gera treniruotė man. Per kelis metus renginys labai pasistūmėjo į priekį, nesitikėjau, kad bus tiek dalyvių ir žiūrovų. Labai smagu. Pilna mėgėjų dalyvauja, šaunu, kad žmonės nori sportuoti. Tiesa, gaila, kad didžioji dalis vyrų, trūksta sportuojančių merginų“.

„Druskininkų pusmaratonio“ nugalėtojai buvo apdovanoti 500lt piniginiais prizais ir rėmėjų įsteigtomis dovanomis.

Aktorius Rolandas Kazlas „Druskininkų pusmaratonio“ bėgime liko 80-as (1:39:47), pasaulio karatė čempionato prizininkas Rytis Bublevičius užėmė 127-ą vietą (1:45:50), aktorius ir televizijos laidų vedėjas Leonardas Pobedonoscevas tenkinosi 238-a vieta (1:59:07), o vestuvių planuotoja Laura Vagonė buvo 287-a (2:09:47).

„Bendras vaizdas labai šaunus, patiko šventinis šurmulys, gera nuotaika ir dalyvių palaikymas trasoje“, - po bėgimo šventės pasakojo Europos karatė čempionato aukso medalio laimėtojas R. Bublevičius. - Trasa mūsų komandos „Runing for change“ nuomone pasirodė sudėtinga. Daug posūkių, pakilimų, nusileidimų. Tačiau mums tai į naudą ruošiantis už mėnesio įvyksiančiam maratonui Pietų Afrikoje. Jis vyks skurdžiausioje Afrikos valstybėje Siera Leonėje, kurios trasa yra 70 procentų ne asfaltuota. Man pačiam dalyvavimas „Druskininkų pusmaratonyje“ buvo naudinga patirtis. Esu dėkingas organizatoriams už dėmesį bei dovanas dalyviams. Iki susitikimo kitais metais“.

„Kadangi teko bėgti su temperatūra, tai esu patenkintas 2/3 savo pasirodymo“, - po renginio teigė aktorius L.Pobedonoscevas. – Pabaigoje jau kamavo jėgų trūkumas, tačiau šiaip buvo įdomu, man tai buvo toks pirmas kartas, kai dalyvavau varžybose. Po 15 kilometrų buvo minčių, kuriose savęs klausiau ką aš darau, teko ir kilometrus skaičiuoti, vis laukiau punkto, kuriame galėsiu atsigerti vandens ir suvalgyti bananą. Bėgau kartu su kolega, pirmus 10 kilometrų bėgome ramiai, pasikalbėdami, neturėjome tikslo pasiekti kažkokių rezultatų, svarbu buvo įveikti distanciją. Girdėjau kalbų, kad trasa buvo sunki, tačiau kai aš nesu profesionalas, man ji buvo gera“.

5 kilometrų vyrų lenktynėse geriausiai sekėsi Mindaugui Norbutui. Nugalėtojas distancijoje sugaišo 16 minučių ir 41 sekundę. Nuo jo beveik minute atsiliko ir antrą vietą užėmė Tadas Kalkauskas (0:17:33). Trečias buvo Gytis Kuliešius (0:17:52).

Moterų varžybose triumfavo Rūta Marija Trimonytė. Ji trasoje sugaišo 22 minutes ir 18 sekundžių. Antra liko Ieva Viršilaitė (0:22:47), o trečia - Dovilė Rodžiūtė (0:24:31).

Pusmaratonio estafetės rungtyje, kurioje dviems dalyviams teko įveikti po 10,5 kilometro, geriausiai sekėsi komandai pavadinimu „Vievis“. Vaidas Kazakevičius ir Vaidas Davidavičius trasoje sugaišo 1 valandą, 21 minutę ir 56 sekundes. Ernestas Vedeikis ir Egidijus Auškalnis subūrė komandą „Ultra“ ir liko antroje vietoje (1:22:50). Trečia liko komanda RCN, kurios gretose buvo Edgaras Žygis ir Gražvydas Jučius (1:23:22).

Į Druskininkus atvyko ir šiaurietiškojo ėjimo entuziastai. Ėjikai, mojuodami lazdomis, galėjo draugiškai įveikti 5 km ir 11 km distancijas.

„Manau, viskas pavyko gerai“, - po renginio teigė varžybų organizatorius Evaldas Martinka. - Išpildėme viską, ko tikėjomės. Jeigu kas ir nepavyko tiek žiūrovai, tiek renginio dalyviai to nepastebėjo. Pakliuvo puikus oras, nebuvo nei per karšta, nei per šalta. Džiaugiamės, kad susirinko daugybė ne tik dalyvių, tačiau ir žiūrovų, kurie galėjo ne tik stebėti bėgimo dalyvius, tačiau ir patys dalyvauti įvairiose rungtyse ir konkursuose“.

Visi trasas įveikę dalyviai buvo apdovanoti „Druskininkų pusmaratonio“ medaliais ir rėmėjų dovanomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)