Vilniaus rajono apylinkės teismo teisėja Laima Leipuvienė penktadienį nusprendė M. Aleksandravičiui skirti 1 200 litų baudą.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad buvęs „Patrulių“ dainininkas balandžio 17-ąją 10.14 val. Vilniaus rajone, Mickūnuose, vairavo automobilį „Land Rover“, nors tam neturėjo teisės – iš jo teismas yra atėmęs vairuotojo pažymėjimą.

Be to, M. Aleksandravičius viršijo leistiną greitį – vietoj 50 km/val. važiavo 67 km/val. greičiu.

M. Aleksandravičius savo kaltę pripažino ir teisinosi, kad prie vairo sėdo, nes jam „reikėjo pavežti draugą“.

Buvusį „Patrulių“ dainininką kovą Vilniaus apygardos teismas yra pripažinęs kaltu – jam skirta 8 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant dvejiems metams. Per šį laikotarpį M. Aleksandravičius be pareigūnų žinios negalės išvykti ilgesniam kaip 7 d. laikotarpiui iš savo gyvenamosios vietos.

„M. Aleksandravičius nusikalto neatlikęs ankstesniu nuosprendžiu paskirtos bausmės, jis yra recidyvistas“, – apkaltinamajame nuosprendyje pabrėžė teisėjai.

Buvęs „Patrulių“ dainininkas ir jo draugas Vidmantas Žumbakis buvo teisiami dėl incidento sostinės centre. Tąsyk budėję pareigūnai pastebėjo dideliu greičiu iš Gedimino prospekto į Totorių gatvę, į kurią iš centrinės sostinės gatvės įvažiuoti buvo draudžiama, įsukusį „Citroen Berlingo“. Jį vairavo M. Aleksandravičius.

Pareigūnai pasakojo, kad M. Aleksandravičius jiems aktyviai priešinosi, įžeidinėjo ir net grasino, kai sulaikymo metu juos apstumdė, o vienam jų per grumtynes suplėšė policijos liemenę bei sulankstė antrankius.

„Iš šono atrodė, kad M. Aleksandravičius bendrauja ne su policininku, o su baro lankytoju, kurį laikė už atlapų“, – teisme pareiškė vyresnysis patrulis Gytis Varžgalys.
Bylą apeliacine tvarka išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad M. Aleksandravičius „itin intensyviai priešinosi policijos pareigūnui“.

Vienam policijos pareigūnui nepavyko sulaikyti M. Aleksandravičiaus, todėl į pagalbą buvo priversti atvykti kiti policininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)