Dar galiu papasakoti apie pėsčiųjų elgesį gatvėje, įžūliai elgiasi paaugliai, jie tiesiog eina per gatve, net nepasižiūri į puses, tiesiog eina lyg niekur nieko, buvo lygiai tokia pat situacija man, kirtau sankryžą, važiavau, žinojau, kad suspėsiu, juolab kai kirtau šviesoforo liniją, tada pradėjo mirksėti žalia spalva, ir nežinau kaip ten buvo, bet jau žmogus kirto sankryžą, juolab kad aš mačiau, jog man dar mirksi žalia, o anas jau buvo praktiškai važiuojamoje dalyje. Laimė ta, jog greitai sureagavau, pradėjau jam signalizuoti ir spaudžiau stabdžius, sustojau netoli jo.. Na, o ką jis, ausinės ant ausų, akiniai uždėti, cigaretė dantyse, ir dar jis man sako ką tu čia darai... Tai va, moralas toks kad kelyje turime būti labai pastabūs, ne tik už vairo bet ir einant gatve, nes dabar visi eina vos ne užvertę galvas, gaudydami varnas.

Buvau Vokietijoje, ten teko pagyventi vieną mėnesį, buvau nustebęs vairuotojų draugiškumu, aš kaip čia Tauragėje pripratęs stovėti prie perėjos ir laukti kol pravažiuos mašinos, kad galėčiau praeiti gatvę, o Vokietijoje buvo taip, kaip mane labai sužavėjo, stoviu prie perėjos, kalbu telefonu, net nežiūrėjau į gatvės pusę, net nesiruošiau per ją eiti, laukiau draugo kol ateis kad galėtume nueiti į parduotuvę, nes vienam nedrąsu, taigi stoviu kalbu, išgirstu kad man pypina mašina, nekreipiu dėmesio, toliau ji pypina, atsisuku žiūriu jaunuoliai jiems gal kokie 20 - 25 metai, rodo man ranka eik eik per kelią, praleidžiu tave, aš nusišypsojau, dar eidamas padėkojau palenkdamas žemyn galvą, manyčiau kad ten vairuotojai yra draugiški, ir nesvarbu kiek jiems metų, bet jie yra išauklėti ir elgiasi pavyzdingai, ne taip kaip Lietuvoje, kur čia vis kažkur skuba, bet niekur ir nenuvažiuoja. Darosi tiesiog juokinga žmonės lekia nežinia kur, svarbu kad tik paspaustų kuo daugiau pedalą.

Šito sprendimo būdas galėtų būti toks:
Raginti kitus kelių eismo dalyvius fiksuoti įvykius, kaip kas nepraleidžia pesčiųjų, kaip lenkia neleistinose vietose, sankryžose pastatyti greičio matuoklius kaip aš vadinu „inkilus“, nes būna atvejų, jog mirksi žalia spalva, o žmogus dar yra gana toli nuo sankryžos ir žinoma jis spaudžia pedalą daugiau kad spėtų pralėkti kad nereiktų jam sustoti ir laukti kol vėl užsidegs žalia, tai vat dažniausiai būna taip jog tokiu atveju žmonės kerta sankryžą didesniu negu 50 - 60 km/h greičiu, o tada juos pralekiant čiukšt ir nufotografuoja inkilas, na ir tegul moka baudą, gal susiprotės kada gyvenime, kad blogai daro.

Teko pačiame centre matyti jog viena moteris suko į kairę iš pirmos juostos, nors visi ženklai rodė kad tik iš antros galima sukti į kairę, na o ji gražuolė iš pirmos, tai va kaip ir viskas, daugiau nieko negaliu papasakoti nes tiek tevairuoju, juolab kad pačiam baisu kai visi kelyje tokie nesupratingi ir nedraugiški. Ačiū už dėmesį, viso gero :)

Paprastas vairuotojas

Esė konkurso rašinių priėmimo laikas jau baigėsi! Iki gegužės 9 d. bus išpublikuotos visos likusios skaitytojų atsiųstos istorijos, o tada Jūs galėsite balsuoti ir iš dešimties į finalą patekusių rašinių išrinkti tris geriausius, kurių autoriams atiteks vertingi prizai!

Konkurso nugalėtojų laukia draudimo bendrovės „Gjensidige" įsteigti prizai – kuponai draudimo paslaugoms įsigyti:

1. Pirmosios vietos nugalėtojui - 1000 Lt vertės kuponas.

2. Antros vietos nugalėtojui - 500 Lt vertės kuponas.

3. Trečios vietos nugalėtojui - 300 Lt vertės kuponas.

Daugiau informacijos apie konkursą skaitykite aprašyme paspaudę šią nuorodą