Jei turite problemų su nugara, geriausia rinktis čiužinį, kuris nėra nei labai kietas, nei labai minkštas. Kitaip tariant, jis turėtų būti pakankamai minkštas, bet suteikti reikalingą atramą jūsų stuburui. Be to, daug kas priklauso nuo fiziologijos ir to, kaip žmogus suvokia komfortą. Nėra vieno čiužinio, kuris tiktų visiems.

Nugaros skausmus gali palengvinti specialūs miegojimui skirti čiužinukai, dedami ant spyruoklinių čiužinių.

Tiesa, prie kūno kontūrų prisitaikantys poliuretano čiužiniai patinka ne visiems; kai kurie nugaros skausmų varginami žmonės mieliau renkasi vandens lovas. Tretiems patinka ne visai horizontali lovos ir čiužinio padėtis, o dar kitiems patogiausia miegoti ant čiužinio, patiesto ant žemės.

Geriausias būdas nustatyti, ar čiužinys jums tinka, yra jį išbandyti. Jei įmanoma, apsilankykite parduotuvėje ir pagulėkite ant pasirinkto čiužinio 15-30 min. Tiek laiko turėtų užtekti, kad susidarytumėte nuomonę. Gulėkite tokia poza, kokia paprastai miegate.

Neskubėkite ir išbandykite kuo daugiau įvairių čiužinių. Gali būti, kad kartu su patogiu čiužiniu jums prisireiks ir lovos su reguliuojamu atlošu. Žmogui, kurį vargina rimtos nugaros problemos, reikia ne tik atitinkamo minkštumo/kietumo paviršiaus, bet ir tam tikros paviršiaus padėties. Skausmą gali palengvinti ir papildomos po galva ar kūnu dedamos pagalvės.

Kas kiek laiko reikia keisti čiužinį?

Čiužinį keisti reikia tuomet, kai ant jo nebepatogu miegoti. Naujo čiužinio pradėkite dairytis tuomet, kai:

Jums nepatogu gulėti, nubundate pavargęs, kamuojamas skausmų.

Čiužinys atrodo susidėvėjęs. Jis įdubęs arba gumbuotas, o kai gulatės, girdite lovos spyruokles.

Bandėte čiužinį apversti ir apsukti, bet jis vis tiek nepatogus.

Kenčiate nuo alergijų ir jau seniai miegate ant to paties čiužinio. Jei neturite specialios antialerginės patalynės, jus gali varginti dulkių erkutės. Per dešimt metų jų išmatos gali padvigubinti čiužinio svorį! Erkučių gali būti net švariausiose lovose. Pirmuoju žingsniu kovoje su šiais parazitais galėtų būti naujas švarus čiužinys.

Jums daugiau nei 40 metų ir jūs daugiau nei 10 metų miegate ant to paties paviršiaus. Bėgant metams kūnas tampa jautresnis spaudimui į tam tikrus taškus, dėl to žmogus dažnai vartosi ir negali normaliai išsimiegoti. Tai gali neigiamai veikti bendrą sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)