„Minimalaus mėnesinio atlyginimo augimas, visų pirma, didintų skaidriai sumokamą atlyginimo dalį ir mažintų šešėlinį verslą. Taip pat teigiamai atsilieptų vartojimui, nes minimalų atlygį gaunantys asmenys, galėtų skirti daugiau lėšų asmeninėms išlaidoms ir taip papildomai prisidėtų prie vartojimo skatinimo šalies viduje“, - sako Marius Dubnikovas, Lietuvos verslo konfederacijos Mokesčių komisijos pirmininkas.

Anot jo, praėję keleri metai buvo eksporto plėtros metai, tačiau 2011 metais rekordines apimtis pasiekęs eksportas priėjo augimo ribą, o ekonomikos varikliu tampa atsigaunantis vidaus vartojimas. Minimalų atlygį gaunantys asmenys vienareikšmiškai prisidės prie vidaus vartojimo skatinimo, nes mažai tikėtina, kad šios papildomos lėšos būtų išleistos užsienyje.

Primename, kad Vyriausybė siūlo didinti minimalų atlyginimą 50 Lt, tuo tarpu darbdaviai ir profsąjungos – bent 100 Lt iki 900 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją