„Saugaus atstumo nesilaikymas iš esmės būdingas jauniems iki 32 metų amžiaus asmenims, tiek vyrams, tiek moterims. Vyresnio amžiaus žmonės yra atsakingesni ir dėl atstumo nesilaikymo avarijų patiria mažiau. Tuo tarpu tikimybė patekti į eismo įvykį judant atbulai yra žymiai didesnė vidutinio amžiaus moterims ir vyresnio nei 60 metų amžiaus vyrams“, – pasakojo draudimo bendrovės BTA direktoriaus pavaduotojas Gintaras Markevičius.

BTA taip pat nurodo, kad avarijos labai dažnai nutinka ir dėl tokių šiurkščių kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų, kaip šviesoforo ar kelio ženklų nepaisymas, greičio viršijimas, kito eismo dalyvio nepraleidimas važiuojant iš šalutinio kelio ir pan. Šios priežastys sudaro 16,3 proc. Panašus skaičius fiksuojamas ir įvykių, kai net ir nesant didesniam greičiui, siaurose gatvelėse ar automobilių stovėjimo aikštelėse užkabinama kita transporto priemonė.

„Dėl pastarųjų įvykių kaltininkai dažniau yra vyresni nei 60 metų amžiaus žmonės, tačiau avarijų, kurios įvyksta dėl lenkimo ar per didelio greičio kaltininkais dažniausiai yra jauni, palyginti nedidelį vairavimo stažą turintys vairuotojai. Jauno vairuotojo stažo stoka ir pernelyg didelis pasitikėjimas savo jėgomis, greičio viršijimas, atstumo neapskaičiavimas, neatsakingas manevravimas, kelio dangos neįvertinimas esant sudėtingoms oro sąlygoms neretai lemia avarinių situacijų sukūrimą ir sukelia grėsmę kitiems eismo dalyviams“, – konstatavo G.Markevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją