Vietnamietiškos vištienos salotos

Reikės:

3 vištienos krūtinėlių (apie 200 g kiekviena),
2 valg. šaukšt. augalinio aliejaus,
jūros druskos ,
šviežiai maltų baltųjų pipirų (jei neturite, tiks juodieji) ,
90 g sojos pupelių daigų ,
20 g mėtos lapelių ,
50 g nepjaustytų baziliko lapelių ,
180 smulkiai pjaustyto kiniško kopūsto ,
90 g smulkiai supjaustytos morkos.

Vietnamietiškam padažui

60 ml žaliosios citrinos sulčių,
60 ml žuvų padažo ,
2 valgomieji šaukštai ryžių acto,
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros ,
2 labai smulkiai supjaustytos česnako skiltelės,
3 smulkiai supjaustyti raudonieji Azijos askaloniniai česnakai arba pusė raudonojo svogūno,
2 maži labai smulkiai supjaustyti raudonieji ankštiniai pipirai (išimkite sėklas, jei nemėgstate labai aštriai).

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių Celsijaus (jei naudojate virtą vištieną, praleiskite tris pirmuosius punktus).

2. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, kol kaista, įtrinkite vištienos krūtinėles alyvų aliejumi, apibarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į keptuvę ir paskrudinkite odele į apačią porą minučių, tada apverskite ir paskrudinkite dar minutę.

3. Sudėkite vištieną į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 8 – 10 minučių. Tuomet išimkite ir atvėsinkite 20 minučių.

4. Rankomis suplėšykite vištieną plonomis juostelėmis ir sudėkite į didelį dubenį. Sudėkite likusius ingredientus ir sumaišykite.

5. Vietnamietiškam padažui sudėkite visus ingredientus į mažą dubenį ir maišykite, kol ištirps cukrus.

6. Apipilkite padažu salotas, gerai sumaišykite. Patiekite.

Vietnamietiškos krevečių ir kopūstų salotos

Reikės:

augalinio arba riešutų aliejaus,
75 g žalių žemės riešutų,
300 g smulkiai supjaustytų kiniškų kopūstų lapų,
1 smulkiai supjaustytos morkos,
pusės smulkiai supjaustyto ispaniško svogūno,
8 supjaustytų didelių pomidorų,
12 karališkųjų krevečių, nuluptų ir perpjautų pusiau išilgai,
1 stiklinė maišytų šviežių žolelių – kalendros, mėtų, baziliko, mėtos.

Padažui:

150 ml ryžių vyno acto,
1 valgomasis šaukštas cukraus pudros ,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų ankštinių pipirų gabaliukų.

1. Pakaitinkite šiek tiek aliejaus keptuvėje, suberkite riešutus ir skrudinkite vidutinėje temperatūroje nuolat maišydami, kol taps gelsvai rusvi. Nusausinkite ir atvėsinkite.

2. Tvirtai susukite kopūstų lapus, plonai supjaustykite ir sudėkite į didelį dubenį.

3. Smulkiai supjaustykite morką.

4. Sudėkite į kopūstus morką, svogūną, pomidorus, krevetes ir žoleles.

5. Grūstuvėje sugrūskite riešutus, suberkite į salotas.

6. Sumaišykite actą, cukrų ir ankštinius pipirus mažame prikaistuvyje, užvirinkite ir virkite, kol ištirps cukrus, tuomet nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

7. Supilkite padažą ir gerai išmaišykite. Pagardinkite prieskoniais.

8. Patiekite salotas kaip priedą prie keptos žuvies ir ryžių.

Vietnamietiška jautienos ir špinatų sriuba

Reikės:

450 g šviežių špinatų,
175 g liesos jautienos, supjaustytos plonais apie 5 cm ilgio gabalėliais.

Marinatui:

2 smulkiai supjaustyti askaloniniai česnakai,
2 valgomieji šaukštai smulkiai supjaustyto česnako,
1 valgomasis šaukštas žuvies padažo,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Sriubai

1,2 litro vištienos sultinio,
2 valgomieji šaukštai žuvies padažo,
1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių,
1 šaukštelis cukraus,
1 mažas šviežias raudonasis ankštinis pipiras (išimti sėklas ir smulkiai supjaustyti).

1. Nupjaukite špinatų stiebus, lapus gerai nuplaukite.

2. Apvirkite lapus kelias sekundes, kol šiek tiek suminkštės, tuomet gerai nusausinkite ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Vėl gerai nusausinkite.

3. Sumaišykite jautieną su česnakais, askaloniniais česnakais, vienu valgomuoju šaukštu žuvies padažo ir šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų, atidėkite į šalį (sriuba gali būti iš anksto pagaminta iki šio punkto).

4. Prieš pat valgymą užvirinkite vištienos sultinį prikaistuvyje, pagardinkite jį likusiu žuvies padažu, citrinos sultimis, cukrumi ir pipiru.

4. Sudėkite špinatus ir sumaišykite su jautiena ir marinatu. Užvirinkite sriubą, pagardinkite juodaisiais pipirais ir patiekite iškart.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją