„Atsisakyti referendumo – tai ignoruoti Lietuvos žmones. Tada aš daryčiau išvadą, kad tie, kurie nenori atsiklausti mūsų žmonių, nenori žinoti visuomenės nuomonės, manau, tarnauja visai kitiems nei Lietuvos žmonėms“, – Žinių radijo laidoje „Aktualusis interviu“ sakė A. Butkevičius.

Jis teigė ką tik sužinojęs, kad iki 2015 m. svarbių sprendimų dėl VAE priimta nebus.

„Mūsų pokalbio su premjeru metu paaiškėjo, kad iki 2015 m. bus atliekamas tik parengiamasis darbas. Tik atlikus parengiamąjį darbą, akcininkai – Latvija, Lietuva, Estija ir „Hitachi“ – priims sprendimą, ar Lietuvoje yra naudinga statyti VAE“, – tikino A. Butkevičius.

Jis priminė, kad pastaruoju metu kitose šalyse požiūris į atominę energetiką radikaliai keičiasi, todėl ir mūsų Nacionalinė energetikos strategija turėtų būti persvarstyta.

„Vokietijoje buvo priimtas politinis sprendimas uždaryti visas atomines elektrines iki 2022 m. Tam yra paruošti strateginiai planai. Kai kurios kitos Europos Sąjungos valstybės irgi priėmė politinius sprendimus, kad toliau atominių elektrinių nestatys, kai kurios – statys. Matome, kad mūsų Nacionalinė energetikos strategija reikalauja pakeitimų“, – teigė A. Butkevičius.

Plačiau apie tai – ČIA