„Pirmoje vietoje vis dar tvirtai laikosi Švedija. Pirmą kartą apsilankius Švedijoje apima nerealus jausmas, kai supranti, kad viskas, ką esi apie jas girdėjęs, iš tikrųjų yra tiesa! Švedės yra aukštos, šviesiaplaukės, mėlynakės deivės, draugiškos ir dar išsilavinusios“, - rašo žurnalas, pripažįstantis, kad šis sąrašas yra „šovinistinis ir seksistinis“.

Antroje vietoje atsidūrė Argentina. „Gal tai dėl aukštosios mados ar romantiškos kultūros, o gal tiesiog dėl to, kad moterys yra aukštos ir tikros gražuolės, bet jos tikrai kažkuo ypatingos“, - aiškino „Traveler’s Digest“.

Miestų sąraše Kijevas pirmas, šalių sąraše Ukraina trečia

Trečiąją vietą užėmė Ukraina. Panašiame sąraše šis žurnalas Ukrainos sostinę Kijevą buvo įvardijęs miestu, kuriame gyvena gražiausios pasaulyje moterys, bet „menkai apsirengusių merginų“ mylėtojus jis taip pat paragino neaplenkti Ukrainos Juodosios jūros pakrantės ir Odesos.

„Motina Rusija šiame sąraše yra ketvirta. Tačiau kalbant apie tokio grožio moteris, ketvirtoji vieta mažai skiriasi nuo pirmosios. Visus tūkstančius kilometrų nuo Maskvos iki Sibiro rusės yra nuostabiai dailios“, - rašė žurnalas.

Penktoji vieta atiteko Bulgarijos moterims.

Neskelbiama, kokias tiksliai kriterijais vadovaujantis sudarytas gražiausiųjų sąrašas.