Naujasis vidaus reikalų ministras paskirtas ministro pirmininko Andriaus Kubiliaus teikimu.

A.Meliano kandidatūrą į vidaus reikalų ministro postą A.Kubilius prezidentei Daliai Grybauskaitei pateikė antradienį.

A.Melianas 1982 metais baigė Vilniaus prekybos technikumą (dabar – Vilniaus kolegija), Vilniaus universitete 1992 metais baigė ekonomikos, 2000 metais – socialinio darbo studijas.

1997 metais jis buvo išrinktas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku. 2000–2004 metais buvo Seimo nariu, išrinktu pagal Lietuvos liberalų sąjungos sąrašą. Seime dirbo Socialinių reikalų ir darbo komitete, 2000–2001 metais buvo šio komiteto pirmininkas.

2006–2008 metais dirbo Vilniaus apskrities viršininko pavaduotoju.

A.Melianas buvo Lietuvos liberalų sąjungos narys nuo pat jos įkūrimo. Susijungus Lietuvos liberalų, Lietuvos centro ir Moderniųjų krikščionių demokratų sąjungoms, tapo Liberalų ir centro sąjungos valdybos nariu.

A.Melianas yra vienas iš 12 Liberalų ir centro sąjungos pirmininko pavaduotojų, Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininko pavaduotojas.

Vidaus reikalų ministro postas tapo laisvas iš jo pasitraukus liberalcentristui Raimundui Palaičiui, kuris sulaukė konservatorių kritikos dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo.