Incidentas įvyko Mensfylde (Mansfield) pirmadienį, kovo 26 d. Tą dieną oro temperatūra mieste siekė 18 laipsnių šilumos. Žaislinis šuo gulėjo ant 80-mečiui pensininkui Gordon Williamsui priklausančio automobilio galinės sėdynės. Pro šalį ėjęs vyras pamanė, kad automobilyje uždarytas gyvas šunelis, ir kreipėsi į policiją.

Kai į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai, šie taip pat pažvelgė į vidų ir nusprendė, kad viduje yra gyvas šuo. Iš pradžių jie mėgino pažadinti šunelį šaukdami, tačiau jiems nepavyko tai padaryti. Tuomet jie išdaužė automobilio langą, kad pasiektų „gyvūną“, tačiau viduje aptiko tik žaislą.

Kadangi „gelbėjimo operacijos“ metu automobilio savininko šalia nebuvo, policijos pareigūnai jam paliko raštelį, kuriame paaiškino, kodėl išdaužė langą. Dabar vietos policija G. Williamsui yra skolinga 180 svarų sterlingų.

Pensininkas laikraščiui sakė, kad žaislinį šuniuką nusipirko už puspenkto svaro. „Jis laimingai sau „gyveno“ gulėdamas ant galinės mano automobilio sėdynės. Tačiau, manau, dabar bus saugiau, jei jis nuo šiol apsigyvens ant kėdės mano virtuvėje“, – sakė vyras.