Primenama, kad nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis padangomis. Tačiau pastarosios dienos vėl mums primena žiemą. Važiavimo sąlygos daugelyje šalies vietų dėl sniego ar šlapdribos ganėtinai sudėtingos. Nepaisant to, kad nuo balandžio 1-osios leidžiama eksploatuoti motorines transporto priemones su vasarinėmis padangomis, tačiau, atsižvelgdama į permainingas oro sąlygas ir siekdama užtikrinti saugų eismą, policija siūlo vairuotojams neskubėti pasikeisti padangų, skirtų važiuoti žiemą.

Metų laikai ir besikeičiančios meteorologinės sąlygos turi įtakos transporto priemonių eismo intensyvumui, važiavimo greičiui, nuo kurių priklauso ne tik eismo įvykių skaičius, bet ir jų padariniai. Dėl to prašoma visų eismo dalyvių įvertinti sudėtingas eismo sąlygas ir būti atidiems.

Ministras kreipėsi į Lietuvos kelių policijos tarnybos vadovybę

Jei oro sąlygos nepagerės, Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis prašo keliuose patruliuojančių pareigūnų po balandžio 10-osios nebausti su dygliuotomis padangomis važinėjančių automobilių savininkų.

Už važiavimą dygliuotomis padangomis po balandžio 10 d. vairuotojams gresia 100-150 Lt dydžio baudos.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją