„Užeik“, - pasakė jis romiai šypsodamasis, šiltomis protingomis akimis kviesdamas mane į vidų. Ir aš užėjau. Ir taip teatras užėjo į mano gyvenimą.

Režisieriaus akys – šiltos ir geros, į jas žiūrėdamas pajunti didžiulę pagarbą šiam žmogui, net jo nepažinodamas, išsilaisvini, nebejauti įtampos ir baimės. Ir tada, nuo pat pirmojo žvilgsnio, nutari, kad neįmanoma nepatirti to, ką siūlo šis žmogus, šioje jaukioje, nedidelėje erdvėje.

Jis nieko neklausinėjo, tik davė nurodymą: kitam kartui paruošti „Mažojo princo“, antros dalies etiudą. Tada jis pasižiūrės ir nuspręs, ar aš tinkamas, ar verta su manimi dirbti. Kitą kartą teko vaidinti ne tik Mažąjį princą, bet ir porą improvizuotų mini vaidmenų. Pasakė, kad susisieks per 3 dienas. Kitą kartą išgirdau jo balsą ragelyje: „Na, pabandysime, kartu pasistengsime, ateik.“

Nuo tos dienos teatras tapo mano gyvenimo Lietuvoje dalimi. Kelis kartus per savaitę dabar aš skubu į Trakų gatvėje, po senoviniais Pranciškonų vienuolyno skliautais įsikūrusį laisvos minties ir kūrybiškos būties dirbtuvę – eksperimentinę „Teatro studijos MI11“ aikštelę.

Kaip teigiama teatro prisistatyme - „Teatro studiją MI11“ trupę sudaro tiek profesionalai, tiek mėgėjai. „Teatro studijos Mi11“ trupės nariu gali tapti kiekvienas, norintis būti teatro dalimi ir galintis nemažą gyvenimo dalį paskirti teatrui. Be to, „Teatro studijos MI11“ aikštelėje savo vietą gali rasti tiek aktoriai, režisieriai, tiek scenografai, kostiumų dizaineriai, kompozitoriai, šviesų ir garso operatoriai, tiek teatro vadybininkai ir administratoriai.

Teatro kūrėjas ir jo siela – maskvietis režisierius Michailas. Jis savo gyvenime spėjo paragauti skanios aktoriaus duonos, filmavo kino ir muzikos klipus, tapo verslininku, o dabar su šeima gyvena Vilniuje. Atrodytų, šis žmogus turi viską, ko jam dar trūksta. Tačiau jis turėjo svajonę...

Ir iš tos svajonės gimė „Teatro studija MI11“ – eksperimentinis neprofesionalių aktorių teatro projektas, kuris kviečia mokytis aktorinio meistriškumo ir režisūros, dirbti kuriant spektaklius, dalintis idėjomis – kartu statyti tvirtus ir gražius teatro namus. Michailas visą gyvenimą norėjo mokyti ir skatinti žmones pažinti save ir savo galimybes. Jo teatras – tai nemokama galimybė kiekvienam išbandyti save ir pasimokyti būti aktoriumi. Čia stengiamasi ne sukurti kuo daugiau spektaklių, bet išmokti aktorystės meno... o tai kur kas daugiau nei vaidinti Mažąjį princą. Tinkamas ir įdomus, kūrybiškas ir laisvas elgesys scenoje išugdo pasitikėjimą savimi. Imi geriau suvokti savo kūną ir emocijas. Ir tai pajauti savo kasdieniniame gyvenime, kad ir būdamas teisininku...

Šiandien „Teatro studija MI11“ švenčia 1-ąjį savo gimtadienį. Sveikinu šią puikią idėją, jos kūrėją Michailą ir visus sielos aktorius su šia gražia sukaktimi! Tebūnie laisva kūrybinė mintis.