Transporto priemonė PAL-V panaši į sraigtasparnį. Ant stogo pritvirtintas sraigtas, o į priekį varo gale esantis propeleris. Transporto priemonės didžiausias greitis kelyje yra toks pat kaip ir ore – apie 180 kilometrų per valandą. Ne skrydžio metu sraigtas ir propeleris susilanksto ir netrukdo triratei transporto priemonei kelyje išvysti gana didelį greitį.

PAL-V kūrėjai teigia, kad jų skraidantis automobilis suteikia daugiau laisvės. PAL-V įmonės direktorius ir vienas iš įkūrėjų Robertas Dingemanse'as sakė, kad galima, pavyzdžiui, perskristi kalną ir toliau važiuoti kitoje jo pusėje arba perskristi per vandens telkinius ir, žinoma, transporto spūstis.

Pasak kūrėjų, jų transporto priemonė veikia tyliau nei sraigtasparnis, nes sraigtas sukasi lėčiau. Anot jų, PAL-V pakyla ir leidžiasi lėtai ir yra labai lengvai valdoma, todėl tai viena iš saugiausių skraidančių transporto priemonių.

R. Dingemanse'as teigia, kad jų automobilis atitinka kelių transporto priemonių reikalavimus, bet, kad galėtų skraidyti, vairuotojas turi turėti piloto pažymėjimą, kuriam gauti reikia nuo 20 iki 30 valandų skraidymo pamokų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją