„Kai prieš keletą metų pakeliui į Nidą numušiau stirną, pamaniau: nejaugi nėra jokių prietaisų, galinčių išgąsdinti laukinius gyvūnus, kad jie nesiartintų prie mašinų?” – sakė „Lexus IS200” ir „Toyota Land Cruiser” automobiliais važinėjantis susisiekimo ministro vyriausiasis patarėjas Vigilijus Sadauskas.

Tuomet draugai iš Suomijos jam atvežė prietaisus – du paprastus švilpukus, lipniąja juosta tvirtinamus prie automobilio. Pasirodo, važiuojant didesniu nei 50 kilometrų per valandą greičiu, jie skleidžia žmogui negirdimą, bet žvėrims nemalonų garsą.

V. Sadauskas įsitikinęs, kad maždaug 35 litus kainuojančius švilpukus draudimo bendrovės galėtų tiesiog dovanoti savo klientams. Jeigu jie padėtų išvengti vos vieno ar dviejų eismo įvykių, susijusių su laukiniais gyvūnais, draudikų investicijos atsipirktų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją