Iš Minsko į Azerbaidžaną gegužę vyks žilaplaukių pensininkų trio „Oshmianskije dedushki“ su daina „Marysia, golosuj za Belarus!“ („Marisia, balsuok už Baltarusiją!“).

Baltarusijos prodiuseriai net neabejoja, jog senukai iš Baltarusijos, kurie atsiliepė į Rusijos bobučių pakvietimą „come on and dance“ (prieik ir pašok), ant scenos Baku joms bus patys pavojingiausi konkurentai.

Paaiškėjo, jog skandalas, kilęs nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ metu Minske, kai šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, jog konkurso rezultatai buvo suklastoti, o vietoj atlikėjos Alionos Lanskajos į „Euroviziją“ vyks grupė „Litesound“, tebuvo gerai apgalvota viešųjų ryšių akcija.

Iš tikrųjų „Eurovizijos“ gerbėjų Baltarusijoje ir visame pasaulyje laukė tikras siurprizas – trio „Oshmianskije dedushki“. Iki paskutinės akimirkos šio triuko detalės buvo laikomos didžiulėje paslaptyje.

Baltarusijos prodiuseriai nei nebando slėpti, jog tokį netikėtą sprendimą jiems pasufleravo būtent Rusijos atstovės tarptautiniame dainos konkurse – „Buranovskije babushki“.

„Tai sukels tikrą furorą. Mes net neabejojame, jog mūsų senukai ir bobutės iš Rusijos konkurse užims pirmąją ir antrąją vietas. O pati idėja puikiai atspindi Sąjunginės dviejų kaimyninių šalių valstybės projekto esmę“, - sakė vykdomasis prodiuseris Vasilijus Skorobčicas.

Rusijos atstovai savo kolegų iš Baltarusijos sprendimo komentuoti neskuba. O Baltarusijos žiniasklaida jau rašo apie unikalius Ašmenos miestelyje gyvenančius senukus.

Paaiškėjo, jog senukai – septyniasdešimtmetis Levonas, 65 metų Aleksejus ir 71 metų Grigoras nuo jaunų dienų domisi tradicinėmis baltarusių dainomis ir šokiais. Šio hobio jie neatsisako ir sulaukę tokio garbaus amžiaus.

Žurnalistų paklausti, kaip jiems pavyksta išlaikyti tokią puikią formą, senukai atsakė choru: „Viengungiškas gyvenimas“.

Kas žino, galbūt po konkurso pasikeis ir tas viengungiškas gyvenimo būdas. Juk ten bus ir „Buranovskije babushki“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)