Skaičiai byloja, kad vaizdo kameros padeda nubausti draudžiamuosius kelio ženklus ignoravusius ar ant šaligatvio užvažiavusius vairuotojus. Dažnai pažeidėjai nė nežino, kad jų pražanga buvo užfiksuota. Tačiau, gavę nutarimą bausti juos bauda, dauguma vairuotojų jų neginčija.

Ko gero, baudimas už KET pažeidimus nepiktintų taip visuomenės, jeigu vaizdo kameros labiau padėtų žiūrėti viešosios tvarkos, nei rinkti pinigus į biudžetą.

Puodžių gatvėje įsikūrusio Klaipėdos jaunimo centro vadovas Aleksas Bagdonavičius neseniai ėmėsi skaičiuoti, kiek kainuotų pastato nuvalymas. Metų metus pastato sienos buvo marginamos įvairiausiomis terlionėmis. Preliminariai skaičiuojama, kad joms nuvalyti reikės daugiau nei 10 tūkst. litų.

Nors Jaunimo centro prieigos ir kiemas ne pirmus metus stebimi vaizdo kameromis, užfiksuoti istorinio pastato sienų terliotojų nepavyko.

Užtat ant Puodžių gatvės 1-o namo įrengta kamera daugybę kartų užfiksuoti automobiliai, kurie vairuotojų buvo palikti draudžiamoje vietoje.

Vaizdo kameras prižiūrintys pareigūnai konstatuoja – kamera sumontuota taip, kad ja galima būtų stebėti Jaunimo centro kiemą. Čia įrengtas riedlenčių parkas, o anksčiau tarp riedlentininkų ir skinais besivadinančių jaunuolių yra kilę nemažų konfliktų. Todėl siekta užtikrinti centro kieme laisvalaikį leidžiančių jaunuolių saugumą.

Kas ir ką piešia ant pastato sienų, vaizdas iš kameros neryškus.

Pareigūnai tikino, kad kamerų fiksuojamą vaizdą stebintys neįgalieji patys reguliuoja, kur nukreipti judančias kameras. Kai Jaunimo centro kieme nėra vaikų, kameros nutaikomos į gatvę ir fiksuoja kitus pažeidimus.

Pernai Klaipėdoje vaizdo kameromis užfiksuota:

3461 Kelių eismo taisyklių pažeidimas

10 chuliganizmo atvejų

162 atvejai, kai 419 asmenų viešai girtavo

22 atvejai, kai reikėjo socialinės pagalbos 31 asmeniui

66 atvejai, kai prekiauta kontrabandinėmis prekėmis

3 atvejai, kai vartoti narkotikai

93 faktai, kai vykdyti kiti teisės pažeidimai