Iniciatyvos organizuoti legendinį renginį ėmėsi ilgametis garsistas ir Lietuvos roko žvaigždžių draugas Egidijus Zakarevičius. „Rengti festivalį paskatino gyvenimas – meilė muzikai, nostalgija ir pasišlykštėjimas fonogramomis bei muzikiniu atlikimu televizinėse laidose“, – apie spontaniškai kilusią idėją pasakoja E.Zakarevičius.

Pirmąjį „Lietuviško roko legendų“ koncertą palydėjo rašytojo Mindaugo Peleckio knygos „Lietuvos rokas“ pristatymas. Šiais metais pasirodys „ŽAS“, „Coda“ ir Egidijus Sipavičius, „Dilema ir Kęstutis Jablonskis, grupė „Plentas“ su Juru Baliūnu ir „Provincijos“ bosinės gitaros virtuozas Arūnas Armonas su grupe. Visos jos yra taip pat įtrauktos į Lietuvos roko istorijos sąrašą.

„Praeitais metais didelį entuziazmą groti parodė Dainius Urbanavičius iš „Rebelheart“, šiais – Marijonas Mikutavičius ir „Bovy“, – kalba organizatorius E.Zakarevičius ir priduria, kad specialiai šiam susibūrimui iš Maltos atvyksta grupės įkūrėjas Martynas Kuliavas. „Bovy“ vėl gros po 12 metų pertraukos ir, veikiausiai, paskutinį kartą.

Tuo tarpu M.Mikutavičius „Bovy“ lygina su „Sex Pistols“ fenomenu: „Lietuvos mastu buvome kaip „Sex Pistols“ Anglijoje – švystelėjome, palikome pėdsaką ir užgesome. Tačiau tam tikruose melomanų sluoksniuose likome vertinami.“

Praėjusiais metais po roko legendų pasirodymo grupės „Metalofonas“ ir „Saulės laikrodis“ pasisakė, kad roko scenos situacija Lietuvoje – apgailėtina. „Ji visais laikais tokia buvo“, – antrina M.Mikutavičius. „Reikia pripažinti, kad daugelis grupių, kurios nori groti roką, jo groti nesugeba. Galbūt kaltas mūsų mentalitetas, vakarietiško roko įtakų savinimasis, užgniaužiant savo paties kūrybą, ar tiesiog techninės bazės neturėjimas – rokas grojamas gyvai, jam reikia gero įgarsinimo ir instrumentų“, – komentuoja atlikėjas. Tačiau M.Mikutavičius pripažįsta, kad „Bovy“ darė įtaką tokios grupės kaip „AC/DC“, „Guns N‘Roses“, „Aerosmith“ ir „Iron Maiden“. Nepaisant to, jie visuomet sugebėjo išlaviruoti ir išlaikyti savo skambesį.

Jaunystę prisiminsianti „Bovy“ atliks dainas, kurios labiausiai atspindi jų kūrybą nuo susikūrimo 1991-ais iki išsiskyrimo 1996-ais metais. „My Woman“, „Leaving Home“ – tai grupės vizitinės kortelės, kurios gali būti žinomos tiek vyresniems melomanams, tiek jaunimui. „Aš visuomet nustebdavau, kad visame pasaulyje jauni žmonės susiranda ir klauso grupių, kurių klausydavo dar jų tėvai. Gera muzika neturi amžiaus cenzo“, – svarsto M.Mikutavičius ir tikisi, kad „Lietuvos roko legendos 2“ bus įdomios visoms kartoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)