Velykos – šventė, simbolizuojanti atbundančią gamtą, todėl nuo seno ant velykinių kiaušinių vaizduojami pavasariniai simboliai – gyvačiukai, saulytės, žvaigždės, ugnies ženklai, o kiekvienas margutis – tai tarsi meno kūrinys. Vaikystėje man buvo didelis džiaugsmas stebėti, kaip prieš Velykas kiaušinius margina mama. Tuo tarpu pati visą savo gyvenimą kiaušinių marginimui naudoju piešimą vašku ir dabar savo žiniomis galiu pasidalinti su kitais,“ – sako Tautodailininkų sąjungos narė, margučių marginimo technikos profesionalė Adelija Mickuvienė.

Ji kartu su kitomis meistrėmis, Agata Granicka ir Nijole Jurėniene, mokys vilniečius ir sostinės svečius marginti kiaušinius vašku, juos skutinėti, rišti šiaudinius sodus, gaminti velykinius atvirukus, pinti verbas.

Prekybos ir pramogų centre taip pat veiks Velykų kepyklėlė, kurioje vaikai, padedami kepėjų, patys gamins bei dekoruos sausainius.

Visus šventinius savaitgalius „Oze“ organizuojami vaikų ir jaunimo kolektyvų pasirodymai, o Velykų antrą dieną, balandžio 9-ąją, čia koncertuos „Eurovizijoje“ Lietuvą atstovausiantis Donatas Montvydas.

Velykų šventės pradžia – rytoj, penktadienį, 16 val. Visa Velykų programa skelbiama internete.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją