Pirmajame sostinės mokyklų protmūšyje dėl garbės vadintis gudriausia Vilniaus komanda rungėsi šių mokyklų komandos: Vilniaus licėjus, Jėzuitų, Mykolo Biržiškos, Žvėryno, Žemynos, Žirmūnų, Minties, Radvilų, Salomėjos Neries, Simono Daukanto, Jono Basanavičiaus ir Juventos gimnazijos bei Nacionalinė Moksleivių Akademija. Mokyklos džiaugėsi iškovotomis pergalėmis, įgytomis žiniomis, nauja patirtimi ir laimėtais prizais. Pirmųjų trijų vietų laimėtojai buvo apdovanoti knygynų „Vaga“ čekiais ir diplomais, o turnyro nugalėtojai gavo ir „Soros International House“ bei „Valstybės“ žurnalo įsteigtus prizus. Aktyvūs viso turnyro metu ir į daugiausiai klausimų atsakę bei daugiausiai klausimų sukūrę dalyviai buvo apdovanoti "Siemens" arenos įsteigtais prizais – bilietais į Bryan Adams, UB40 koncertus bei spektaklio "Menas" premjerą.

Protmūšio turnyras tarp Vilniaus miesto mokyklų buvo organizuotas Vilniaus licėjaus atstovų pastangomis. Turnyrą organizuoti padėjusi ir prisidėjusi prie šio turnyro savo žiniomis bei prizais Licėjaus Alumni asociacija bei Vilniaus licėjaus direktorius džiaugiasi, kad būtent jų mokymo įstaigos atstovai išsikovojo pirmą vietą ir tikisi, kad protmūšis, lavinantis intelektą ir plečiantis mokinių akiratį, įgaus vis didesnį populiarumą ir taps nuolatine tradicija. „Šis užsiėmimas skatina mokinių domėjimąsi mokomosiomis disciplinomis ir rodo jų mokymosi prasmę. Tik gerai besimokantis, apsiskaitęs ir žingeidus žmogus gali pilnai atskleisti gyvenime savo intelektualinius gebėjimus. Protmūšio žaidimas mokiniams akivaizdžiai padeda atrasti ir suprasti intelektualinės veiklos vertę ir prasmę", – įsitikinęs Vilniaus licėjaus direktorius Saulius Jurkevičius.

Protmūšio dalyviai su nekantrumu laukia protmūšio turnyro ateinančiais mokslo metais, o gal net jau ir šią vasarą. „Turiu daugybę minčių apie projekto plėtimą apjungiant jį su dar vienu mano praėjusią vasarą vykdytų projektu – orientacinėmis varžybomis Vilniaus mieste. Manau, kad jaunimui įdomu dalyvauti tokiuose projektuose ne tik dėl įgaunamų žinių, bet ir dėl veiklos, bendravimo, naujų pažinčių“, – savo nuomone ir planais pasidalino pagrindinė turnyro organizatorė Vilniaus licėjaus dešimtokė Eidvilė Banionytė.

Protmušio organizatorė taip pat džiaugiasi savo projekto mastu – šiemet protmūšio idėjas perdavė keliems pasaulyje gerai žinomiems universitetams. Išsiuntusi vykusio tarpmokyklinio turnyro klausimus „Red Cross Nordic United World College“, „The University of York“ ir „University of Cambridge“ studentų atstovybėms, susilaukė palankios reakcijos ir šiemet šių universitetų studentai jau atsakinėjo į Lietuvos moksleivių pateiktus klausimus.