Jums reikės:

Pagrindui:

· 100 gramų sviesto
· Stiklinės cukraus
· 2 kiaušinių
· 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
· 0,3 stiklinės kakavos miltelių
· Pusės stiklinės miltų
· Ketvirtadalio šaukštelio druskos
· Ketvirtadalio šaukštelio kepimo miltelių

Glajui:

· 40 gramų sviesto
· 3 valgomųjų šaukštų kakavos miltelių
· 1 valgomojo šaukšto medaus
· 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
· 1 stiklinės cukraus pudros

Gaminimas

1) Kepimo skardą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.

2) Į didelį puodą sudėkite sviestą, puodą užkelkite ant viryklės ir ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir suberkite cukrų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Išmaišykite, tuomet suberkite kakavos miltelius, miltus, druską ir kepimo miltelius, dar kartą gerai išmaišykite. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą.

3) Pyragą pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25-30 minučių.

4) Dabar pasigaminkite glajų. Sumaišykite visas glajaus sudedamąsias dalis. Pyragą juo aptepkite neišėmusios iš formos, kol kepinys dar karštas. Kai glajus sustings, pyragą galite pjaustyti ir skanauti.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)