Į tarptautinius čempionatus, organizuojamus didžiausios pasaulyje grožio meistrus vienijančios organizacijos OMC, lietuviai sugrįžo vos prieš keletą metų, tačiau jau per trumpą laiką sugebėjo įrodyti, jog Lietuvoje dirba be galo išradingi, kruopštūs bei gabūs meistrai. Šiame Europos čempionate Lietuvai atstovavo bei moterų šukuosenų rungtyse kartu su dalyviais iš Rusijos, Austrijos, Italijos, Danijos, Serbijos, Norvegijos ir kt. šalių varžėsi kirpėjos iš Kauno: Kristina Gorodeckienė ir Jolita Zujienė bei vilnietė meistrė Olga Barkovskaja – Kazlovskaja.

Nors čempionate dalyvaujantys meistrai buvo ypač stiprūs, o jų kurtos šukuosenos išsiskyrė naujomis sudėtingomis formomis, tačiau daugelyje tarptautinių čempionatų įgyta patirtis, treniruotės bei sunkus darbas padėjo mūsų šalies meistrei Kristinai Gorodeckienei tapti Europos čempione bei į Lietuvą parvežti bene didžiausią mūsų šalies įvertinimą grožio meistriškumo srityje.

Olga ir Kristina - dieninės šukuosenos

Palankaus teisėjų vertinimo taip pat sulaukė meistrė Olga Barkovskaja – Kazlovskaja, užėmusi ketvirtąją vietą. Aukštais balais buvo įvertinta ir dar pernai iš Europos čempionato Dubline sidabro medalį į Lietuvą parvežusios meistrės Jolitos Zujienės kurta nuotakos šukuosena.

Čempionato išvakarėse Vienoje taip pat vyko Vakarų Europos teisėjų seminaras, kuriame dalyvavo mūsų šalies tarptautinės klasės teisėjos Daiva Jankauskaitė (moterų kategorija), Irena Žinevičienė (vyrų kategorija),“Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos” prezidentė Jolanta Mačiulienė bei asociacijos meistrai, priklausantys nacionalinei grožio meistrų komandai ir teisėjaujantys mūsų šalies čempionatuose.

“Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos” prezidentė Jolanta Mačiulienė džiaugiasi, jog jos visada turėta svajonė, kad Europos ar Pasaulio čempionato aukso medalis pagaliau atkeliaus į Lietuvą, tapo realybe: “Visada tikėjau, kad būsime pirmi ir tai buvo tik laiko klausimas – mūsiškiai jau kelis metus lipo visiems ant kulnų”.

Tačiau svajonėms pildantis reikia tik dar daugiau svajoti ir asociacijos nariai, sudarantys nacionalinę grožio meistrų komandą nepaliauja to darę. Tačiau ne tik svajoja, bet ir labai daug ir sunkiai dirba bei treniruojasi, ir jau dabar ruošiasi Rytų Europos čempionatui vyksiančiam Sankt Peterburge bei Pasaulio čempionatui Milane.

“Svarbiausia nesustoti ir neužmigti ant laurų, o dirbti ir plėsti profesionalių meistrų būrį bei toliau garsinti Lietuvos vardą pasaulyje”- teigia “Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos” prezidentė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją