Po incidento L. Stankūnaitė buvo nuvežta į ligoninę, gavo pažymą apie patirtus sužalojimus. Tos pačios dienos vakarą moteris kreipėsi į Kauno rajono policijos komisariatą, kur užregistruotas pranešimas apie incidentą bei prašymas pradėti ikiteisminį tyrimą.

Kiek anksčiau nei L. Stankūnaitė teisėsaugai pasiskundė teisėja Neringa Venckienė. Ji pareiškė, kad mergaitė buvo sumušta per nevykusį bandymą ją grąžinti mamai, mažametei sužalotas pilvas. Kauno rajono apylinkės prokuratūra dėl šio fakto pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Lrytas.lt žiniomis, Kauno rajono policijos komisariatas gavo pranešimą ir dėl velionio Drąsiaus Kedžio tetos A. Skučienės sužalojimo – per grumtynes jai prakirsta lūpa.

Kaip pranešė, LNK žinios, L.Stankūnaitės advokatas Gintaras Černiauskas pirmadienį kreipsis į prokuratūrą dėl trukdymo įvykdyti teismo sprendimą.

Tuo tarpu antstolė Aldona Vaicekauskienė ketina kreiptis į Kauno rajono apylinkės prokuratūrą su pareiškimais dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo Laimai Kedienei, Vytautui Kedžiui ir Audronei Skučienei.

Be to, ji ketina prašyti teismo išaiškinti, ar paimant mergaitę, patalpoje gali būti policijos pareigūnai.

Kaip DELFI jau skelbė, penktadienį Laimutės Stankūnaitės dukros perdavimas mamai virto grumtynėmis, o aštuonmetė patyrė didžiulę moralinę traumą bei liko laikinosios globėjos Neringos Venckienės namuose. Aiškėja, kad mergaitės perdavimui buvo visiškai nepasiruošta.

Kaip teigia Vaiko teisių apsaugos specialistės, kurios dalyvavo dramoje, joms apskritai nebuvo žinoma, kad penktadienį planuojama perduoti mergaitę mamai.