Eglė Čekanavičiūtė, kolekcijos „It‘s All Around You“ ir „Seed“

„It‘s All Around You“

Kolekcijos tikslas – atkreipti dėmesį į mados ir ortopedinės įrangos konstrukcijų bei tikslų panašumas, tai yra „tiesinti“ žmogaus figūrą, tarsi įgrūsti ją į visuomenės suformuotus standartus ir tobulumo rėmus.

Kolekcijoje dominuoja griežtos konstrukcijos ir asimetrija, pabrėžianti netobulumo grožį. Kolekcija kurta remiantis akivaizdžia tiesa, kad bet kuris žmogaus kūrinys yra bejėgis prieš beribę gamtos jėgą.

„Seed“

Kolekcija pradėta vystyti žaidžiant su visai paprastais, baziniais rūbų siluetais, kurie vietomis tarsi suaugę, ar su išdidėjusiomis, atplyšusiomis detalėmis, sudarančiomis vietos atsitiktinai išsisėjusiems ir nerūpestingai besistiebiantiems ūgliams.

Drabužiams naudotos natūralios, ekologiškos medžiagos – tokios, kaip bulvių maišai ar konstravimo drobė, kurie ilgainiui pavirs trąša juos užkovojusiems augalams.

Abiejų kolekcijų tikslas – atkreipti dėmesį į mados industrijos paviršutiniškumą ir priešiškumą gamtai, tuo pačiu priminti, kad pasaulyje egzistuoja rimtesnių problemų, nuo kurių nusigręžę ar ignoruodami jas kenkiami tik patys sau.

NORDIC LOOK: „Ivana Helsinki“ (Suomija), kolekcija „Tapiola-Kauniainen“ (2012-2013 ruduo-žiema)

Kolekcija pasakoja dizainerės vaikystės istorijas, kai atostogas su šeima ji praleisdavo netoli Helsinkio esančiame miestelyje. Paolos Ivanos Suhonen prisiminimuose - spalvingi tapetai, žydras baseinas, sunkios raudonos ir žalios žvakės, razinų ir migdolų kupini dubenys.

„Fashion TV“ kolekcija

Kristina Vikøren (Norvegija /NORDIC LOOK), kolekcija „Vikafjell“

Kolekcija įkvėpta natūralių elementų, supančių dizainerės studiją. Gamtos tekstūros išreiškiamos mezginiais, drabužių paviršiais, raštais. Naudojamos natūralios medžiagos – vilna, šilkas, oda, kailis.

„Josefinstrid“ (Švedija /NORDIC LOOK), kolekcija „Layers“ („Sluoksniai“, 2012-2013 ruduo-žiema)

Kolekcija ragina sustoti ir susimąstyti apie praeitį, dabartį ir ateitį. Josefin Strid pati sau užduoda įvairius klausimus. Kas buvo nuveikta ir kokios įtakos tai turės ateities įvykiams? Perskaičiusi praėjusio sezono kolekcijos apžvalgas, kurias savybes ir įgūdžius turėčiau labiau patobulinti? Pagaliau, kas aš esu? Kas mes visi esame? Kuo norime būti? Kam mes sukurti?

Šioje kolekcijoje dizainerė taip pat ieško naujų vyriškų drabužių formų, eksperimentuoja su tradiciniais vyriškumo atributais.

Jurgita Januškevičiūtė, kolekcija „Synthesis“

„Kolekcijos moteris – spalvota, nepriklausoma, didinga asmenybė, tyrinėtoja. Ji nesijaudina dėl laiko tėkmės ir praradimų. Iškyla spalvotas, tyras, ramus, nesibaigiantis, nenykstantis vaizdinys. „Synthesis” –  apjungti jutimai.“

Eglė Žiemytė ir „D.EFECT“

Kolekciją autorė apibūdina trumpai: „Vakar pasislėpiau už mėnulio. O ką man reikėjo daryti, kai atėjo ruduo?“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją