Gal jūsų vaikui sunku suvokti, kiek jis gali gauti dovanų gauti Kalėdoms. Jūs privalote padėti vaikui suprasti, kad dovanos negali būti begalinės. Kiek dovanų yra pakankama ir kiek yra per daug galite nuspręsti tik jūs patys. Kokioms vertybėms jūs teikiate pirmenybę? Kas, jūsų manymu, yra teisingiausia?

Jūs galite apsispręsti, kokią dovaną dovanoti vaikui: vieną brangią ar dvi ne tokias brangias. Kitas pasiūlymas būtų toks: nupirkite po elektroninį žaislą ar sporto inventorių, žaidimą ar drabužį kiekvienam šeimos vaikui. Patys nuspręskite, kas yra jums priimtina ir finansiškai tinkama jūsų biudžetui.

Pasiūlykite vaikams, kad jie užrašytų savo troškimus. Pasikabinkite šiuos ,,sąrašus“ ant šaldytuvo. Jeigu pamatysite, kad sąrašas labai pailgėjo, pasikalbėkite su vaiku. ,,Tu juk matai, kad sąrašas tapo labai ilgas. Aš puikiai suprantu, kad labai trokšti visų šių daiktų, bet gal galėtum pažymėti, ko norėtum labiausiai. Prisimink, kad Kalėdų Senelis gali atnešti tik tris dovanas kiekvienam vaikui.“

Vaikams yra natūralu tikėtis dovanų. Jie pamato ką nors įdomaus ir nori tai turėti. Kalėdos – pati puikiausia progą gauti trokštamą daiktą. Tačiau tėvai, laukdami Kalėdų džiaugsmo, neturėtų pirkti vaikui visko, ko jis nori.

Vaikams, kurie yra mokomi valdyti savo norus, daryti įvairius gerus darbus ir puoselėti gerumą, dažniausiai lengviau sekasi gyvenime. Taigi, jeigu jūsų vaikas Kalėdoms negavo visko, ko labai troško, padėkite jiems išgyventi nusivylimą, duodami patarimą, kai jie galėtų įsigyti tai, ko negavo per šventes. Pasiūlykite padirbėti namuose, padėti seneliams ar kaimynams. Pinigai, kuriuos jie uždirbs, bus skirti jų trokštamam pirkiniui.

Būtinai paskatinkite savo vaikus, kad jie pirktų ar darytų patys ir dovanotų mažas dovanėles kitiems. Pamokykite juos taupyti kišenpinigius, planuoti savo biudžetą dovanų pirkimui. Stenkitės, kad vaikai suprastų, su kokiu džiaugsmu ir rūpesčiu tėvai ruošiasi Kalėdų rytui, norėdami pradžiuginti kiekvieną savo vaiką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją