„Susidomėjimas čempionatu ir dalyvių skaičius gerokai viršijo mūsų lūkesčius“, – sako „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos“ prezidentė Jolanta Mačiulienė. Pasak grožio ekspertės, čempionato dalyviai buvo ypač pasitempę ir pasiruošę šiam konkursui. „Tai, kad Lietuva pritraukia aukšto lygio dalyvių bei žiuri narių iš įvairių Europos šalių, rodo, jog mūsų šalies atstovai yra pajėgūs varžytis pasaulio čempionatuose bei artimiausiu metu iškovoti Lietuvai aukso medalį“, – sako J. Mačiulienė.

Jos teigimu, šį pavasarį gatvėse bus matoma vis daugiau sudėtingų kirpimų šukuosenų – tai atsispindėjo ir itin aukšto lygio čempionato dalyvių darbuose. „Čempionatų metu grožis yra dirbtinai paryškinamas, tačiau visos detalės atsispindės ir kasdienėse šukuosenose bei makiažo elementuose“, – pastebi J. Mačiulienė.

Nuotakos makiažo rungtyje ant aukščiausios pakylos atsiimti aukso medalio lipo lietuvė Rimutė Večeraitė, plokščio nagų dizaino – latvė Olga Fedorovska, nuotakos šukuosenos ant manekeno galvos – Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro auklėtinė Tatjana Traškova, vakarinės šukuosenos ant manekeno galvos – Šiaulių profesinio rengimo centro auklėtinė Ernesta Klevinskytė.

Mokinių dieninio bei vakarinio makiažo rungtyje pirmąją vietą iškovojo VšĮ Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro auklėtinė Ramunė Loseva, fantastinės šukuosenos rungtyje – Kristina Gerulaitytė-Greičė iš Vilniaus. Nagų modeliavimo rungtyje akrilu ir geliu nepralenkiama buvo Irma Viliušaitė iš Kauno, o nagų dizaino 3D – Joana Vichrovienė iš Alytaus.

Vestuvinės šukuosenos rungtyje visus tris – aukso, sidabro ir bronzos – medalius susišlavė Vilniaus grožio salono „ARS Loretta“ kirpėjos Violeta Dmitruk, Barbara Žukovska ir Rūta Juknevičiūtė. Vyrų techninėje rungtyje ant manekeno galvos geriausiai pasirodė Vika Parutytė-Vaineikienė ir Nerijus Latiševičius.

Raimonda Štitilytė iš Vilniaus geriausiai įvertinta vyriško madingo įvaizdžio „Full Fashion“ rungtyje, o vilnietė Julija Basarevskaja – podiumo makiažo rungtyje. Aukso medaliai taip pat atiteko kauniečiams Dovilei Danylaitei ir Andriui Valaičiui. Agata Sivinskaja iš Vilniaus užėmė garbingą antrąją vietą nuotakos šukuosenos rungtyje ant manekeno galvos jaunių grupėje.

Atviras kirpėjų ir grožio specialistų čempionatas vyko pagal pasaulinės kirpėjų organizacijos „Organization Mondial Coiffure“ (OMC) organizuojamų čempionatų bei atvirųjų šalies taurių nuostatus. „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija“, įkurta 2010 m., yra šios pasaulinės kirpėjų organizacijos, vienijančios daugiau kaip 500 000 salonų savininkų iš 60 valstybių visame pasaulyje, narė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją