Iki šiol I.Daunytė dirbo kultūros ministrės Romos Žakaitienės atstove spaudai, prieš tai - naujienų agentūros BNS kultūros redaktore, ji yra prisidėjusi prie įvairių kultūrinių projektų kūrimo ir įgyvendinimo.

I.Daunytė dabar yra Lietuvos muzikos akademijos doktorantė.

Šiuo metu Lietuva turi 8 kultūros atašė - Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje, Prancūzijoje, Švedijoje, Rusijoje (Maskvoje ir Kaliningrade), Vokietijoje ir Lietuvos atstovybėje prie ES.

Pirmadienį 6 Lietuvos kultūros atašė lankėsi pas prezidentą Valdą Adamkų ir aptarė Lietuvos kultūros diplomatijos padėtį.

"Prezidentui kultūros diplomatija yra labai svarbi. Ypač po to, kai Lietuva tapo Europos Sąjungos nare, kultūros diplomatija tampa Diplomatija iš didžiosios raidės", - sakė prezidento patarėja kultūros klausimams Irena Vaišvilaitė.

Susitikimo metu teigta, kad trūksta kultūros diplomatijos koordinavimo. Išreikšta idėja, kad Lietuvos kultūros diplomatijos koordinavimo centru galėtų tapti Lietuvos institutas, tačiau jam reikia didesnio finansavimo.

Kultūros atašė trejų metų laikotarpiui skiria ir atleidžia Kultūros ministerija.

Lietuvos kultūros atašė institucija įkurta 1999 metais.

Pareigybės įsteigtos siekiant suaktyvinti bendradarbiavimą ir kultūrinius mainus su strategiškai svarbiomis Lietuvai šalimis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją