Motyvacija verčia labiau stengtis

Vaikui ruošiantis bėgimo varžyboms, ar stengiantis aštuonetą paversti devynetu, motyvacija verčia nubėgti papildomą kilometrą ar atlikti papildomą užduotį. Didesnės pastangos ir entuziazmas padeda palaikyti adrenalino kiekį.

Motyvacija padeda įveikti kliūtis

Motyvuotas vaikas eina pirmyn siekdamas tikslo, nepaisant visų kelyje pasitaikančių kliūčių ir nuopuolių. Šis gebėjimas būti atkakliu yra didėjančios žmogaus brandos požymis.

Motyvacija aktyvina smegenis

Motyvacija skatina mastymą. Aktyvus noras kažką pasiekti padeda vaikui susitelkti, suprasti ir apdoroti informaciją, kurios reikia siekiant tikslo.

Motyvacija – stimulas, kuris baudžia ir apdovanoja

Motyvacija padeda vaikui suprasti, kurios pasekmės gali apdovanoti, kurios – nubausti. Jeigu vaikas yra motyvuotas mokytis, jis sunkiai dirbs, kad gautų dešimtuką ir jausis prislėgtas, jeigu gaus žemą balą.

Išorinė motyvacija padeda formuoti elgesį

Jūsų vaikas motyvuojamas iš išorės, jeigu motyvaciją skatina išoriniai veiksniai. Pavyzdžiui, pažadate saldainių, jeigu gerai elgsis mokykloje, ar pliušinį meškiuką, jeigu ramiai išbus susitikime su gydytoju.

Vidinė motyvacija padeda vaikui suvokti save

Jūsų veikas motyvuojamas iš vidaus, jeigu noras kažką pasiekti kylą iš paties vaiko. Pavyzdžiui, mokinys, kurį skatina vidinė motyvacija, sprendžiant matematikos uždavinį, mėgaujasi problemų sprendimo procesu arba mano, kad matematika yra svarbi. Vidinė motyvacija yra stipresnė už išorinę, kadangi vaikas turi iš tiesų tikėti savo tikslo verte.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją