"Ministras R.Palaitis atsistatydina. Vietoj jo Liberalų ir centro sąjunga pasiūlo naują ministro kandidatūrą. Tai padaroma iki 2012 metų kovo 22 dienos", - rašoma susitarimo projekte.

Pagal jį, iki kovo 16-osios turėtų būti sustabdytas konkursas į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus pareigas.

Iki kovo 19 dienos partneriai turėtų suderinti ir Vyriausybėje patvirtinti FNTT pertvarkos projektus. Jie Seime turėtų būti priimti iki balandžio 15-osios. Pačią tarnybos pertvarką norima įvykdyti iki gegužės 1-osios.

Tokius reikalavimus koalicijos partneriams yra iškėlęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas.

Prie ketvirtadienį partneriams pateikto susitarimo projekto prirašyta pastaba, kad susitarimas turi būti pasiektas iki kovo 18-osios. Nepasiekus tokio susitarimo, svarstomas Permainų koalicijos sutarties nutraukimas.

Valdančiąją Permainų koaliciją sudaro TS-LKD, Liberalų ir centro sąjunga bei Liberalų sąjūdis.

Įtampa valdančiojoje koalicijoje kilo, kai vidaus reikalų ministras R.Palaitis vasario 15 dieną iš FNTT direktoriaus pareigų atleido Vitalijų Gailių ir jo pavaduotoją Vytautą Giržadą. R.Palaitis V.Gailių ir V.Giržadą atleido remdamasis Valstybės saugumo departamento apibendrinta informacija apie tyrimus poligrafu aiškinantis, kas nutekino informaciją apie teisėsaugos planuojamas operacijas dėl banko "Snoras".

Premjero A.Kubiliaus teigimu, šis žingsnis buvo nemotyvuotas ir skubotas. Ministro sprendimą parėmė prezidentė Dalia Grybauskaitė, kuri netenkino premjero teikimo atleisti R.Palaitį iš pareigų ir pasiūlė ginčą spręsti politinėmis priemonėmis Seime.