Jauniausių vaikų amžiaus grupėje vilnietis slalomo milžino rungtyje nusileido tik latviui Lauriui Opmaniui ir iškovojo sidabrą. Tau jau antrasis V. Strelčiūno apdovanojimas šių metų Baltijos taurės varžybose, kuriose prizininkais tampa šeši kiekvienos amžiaus grupės ar absoliučios įskaitos lyderiai – pirmą lenktynių dieną sportininkas užėmė šeštąją vietą Super-G distancijoje.

V. Strelčiūnas neketina pasitenkinti dviem apdovanojimais. Nes ketvirtadienį vyks slalomo lenktynės – jos labiausiai patinka jaunajam kalnų slidininkui.

Per apdovanojimo iškilmes antradienį prizą atsiėmė dar vienas lietuvis – šeštą vietą tarp savo bendraamžių užėmęs 11-metis Radvilas Janulionis. Po pirmo nusileidimo jis buvo aštuntas.

„Pirmo bandymo trasa buvo paprastesnė, todėl greičiau važiavo vyresni ir sunkesni. O antrame bandyme jau reikėjo daugiau technikos ir aš pakilau“, - paaiškino R. Janulionis. Baltijos taurės varžybose lenktyniauja ir jo tėvas Adomas, dėdė Jurgis ir pusbrolis Matas.

Vaikai varžosi kiek kitoje trasoje, nei jaunimo, elito ir senjorų grupės sportininkai, startuojantys jau įdienojus. Čia iš lietuvių greičiausias buvo jaunimo grupėje debiutuojantis 15-metis Rokas Zaveckas, jauniausias tarp dabartinių varžovų.

Pernai tarp bendraamžių visas tris rungtis laimėjęs sportininkas šįkart slalomo milžino trasoje buvo 15-as. Savo amžiaus grupėje, kurioje lenktyniauja ir 20-mečiai slidininkai, R. Zaveckas užėmė devintą vietą. Sūnaus pasirodymą Suomijoje iš arti stebi Dalia Zaveckienė, o varžybose dalyvauja ir Roko tėvas Giedrius Zaveckas

Janulioniai ir Zaveckai – ne vieninteliai vienos šeimos nariai, lenktyniaujantys Baltijos taurės varžybose. Čia startuoja seserys Ieva ir Urtė Januškevičiūtės – jų pasirodymą greta trasos stebi tėvai, Aivaras Tumas ir jo tėvas Virginijus, o Algimanto Milašiaus tėvas Tauras padeda prižiūrėto trasą.

Vėjas Strelčiūnas (J.Markvarts/ Purple Moon Agency nuotr.)



Radvilas Janulionis (J.Markvarts/ Purple Moon Agency nuotr.)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją