Palangos apylinkės teisme prasidėjusiame civilinės bylos nagrinėjime Kretingos įmonė pageidaujamą sumą paprašė solidariai priteisti iš policijos komisariato ir automobilio savininko L.Beniušio. Teismas bylą atidėjo šalims pasiūlęs rasti kompromisą ir susitarti taikiai.

Tačiau toks ginčo sprendimas yra abejotinas, nes „Okretos” vadovas Arvydas Bružas yra įsitikinęs, kad beveik trejus metus saugodamas automobilį jis šiuos pinigus yra užsidirbęs.

Verslininkas policijai priekaištauja, kad vykdydama neteisėtus pareigūnų nurodymus „Okreta” iš Palangos automobilį partempė į Kretingą ir savo aikštelėje mašiną saugojo nuo 2008 metų liepos 10 dienos iki 2011 metų balandžio 28-osios. Skaičiuojant saugojimo įkainį po 20 litų už parą susidarė 20 tūkst. 440 litų, dar 350 litų kainavo automobilio priverstinis nutempimas.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad automobilis saugojimo aikštelėje atsidūrė po to, kai 2008-ųjų liepos 10 d. L.Beniušis buvo sustabdytas neturintis vairuotojo pažymėjimo, kuris buvo atimtas už KET pažeidimą. Tačiau ši teismo nutartis nebuvo įsigaliojusi, nes palangiškis ją buvo apskundęs. Šią situaciją išnagrinėjęs Vyriausiasis administracinis teismas 2011 metų balandžio 8 dieną nusprendė, kad patrulių sustabdytas palangiškio vairuojamas automobilis transporto eismui netrukdė, todėl iš viso negalėjo būti priverstinai nuvežtas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)