„Pradeda užsakinėti automobilvežių iš Atėnų į Vilnių. To niekad nebuvo. Tačiau kol kas siūloma kaina mūsų netenkina“, – aiškina UAB „Autocentrum A5“ direktorius Virginijus Virbickas.

Automobilvežio kelionė iš Italijos kainuoja 4 000 eurų, o už mašinų gabenimą iš Graikijos, kur atstumas panašus, klientai siūlo 3 100 eurų. Maršrutai nežinomi ir kelionės savikainą apskaičiuoti sunku, todėl įmonė kol kas nesuka Atėnų link.

„Kol kas negirdėjome, kad kas nors būtų pradėjęs gabenti automobilius iš Graikijos, nors tenykštė rinka įdomi. Jei tik ten bus automobilių, lietuviai greitai įsitvirtins, nors reikės konkuruoti su bulgarais, rumunais“, – spėja UAB „Varanas“ direktorius Valentinas Naujanis.

Statistikos departamento duomenimis, pernai per visus metus į Lietuvą iš Graikijos įvežti tik 2 nenauji automobiliai, o vien tik per šių metų sausį – 6 automobiliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)