Vieno iš IOC vadovų pareiškimas nuskambėjo kaip atsakymas IOC nariui norvegui Gerhardui Heibergui, kuris interviu laikraščiui "Aftenposten" teigė, kad JAV formaliai yra karo padėtis, todėl žaidynės gali neįvykti.

"Padėtis yra tokia, kad visi rengiasi būsimoms žaidynėms, o plano B tiesiog nėra," - teigė F.Kararas. - "Jei įvyktų kažkas panašaus į trečiąjį pasaulinį karą, kai nebūtų įmanoma keliauti, skristi, vyktų tikras karas, tada turėtume žiūrėti, ką daryti."

"Nėra jokių diskusijų apie žaidynių atšaukimą, netgi priešingai. Nuo rugsėjo 11 dienos teroro išpuolių mes susilaukėme masinio palaikymo. Visi mano, kad labiau bei bet kada reikia, jog žaidynės vyktų kaip suplanuota", - teigė IOC generalinis direktorius, kuris kitą savaitę nuo pirmadienio iki trečiadienio lankysis Solt Leik Sityje.

F.Kararas pripažino, kad kontrakte su žaidynių organizatoriais yra punktas, numatantis varžybų atšaukimą karo atveju, tačiau kol kas "jokio karo nėra".

"Dabar visai ne tokia padėtis, nėra jokių planų atšaukti žaidynes. Kasdien palaikome ryšius su Solt Leik Sičio žaidynių organizatoriais", - tvirtino IOC vadovas.

Žaidynės numatytos kitų metų vasario 8-24 dienomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją