Stavropolio krašto Lermontovo miesto teismas patenkino neįregistruotų kandidatų skundą ir atšaukė kovo 4 dieną numatytus miesto tarybos rinkimus. Kaip žinoma, tą dieną V. Putinas trečią kartą sieks tapti Rusijos prezidentu.

Neįregistruoti pretendentai į miesto tarybą vasario 21 dieną paskelbė bado streiką, reikalaudami atšaukti rinkimus, praneša BBC.

Ketvirtadienį su protestuotojais susitiko Rusijos prezidento atstovas Aleksandras Chloponinas ir V. Putino rinkimų štabo vadovas Stanislavas Govoruchinas. Jie pažadėjo, kad teismas priims "teisingą ir teisėtą sprendimą".

"Aš jums atvirai galiu pasakyti, kad Vladimiras Vladimirovičius (Putinas) paskambino ir paprašė išsiaiškinti šią situaciją laikantis įstatymo", - sakė A. Chloponinas.

Stavropolio krašto rinkimų komisijos pirmininkas Jevgenijus Demjanovas pareiškė, kad teismo sprendimo neskųs.

"Teismo sprendimą reikia įgyvendinti nedelsiant", - sakė jis.

Iš pradžių badauti miesto merijoje ėmė dešimt žmonių - įvairių partijų, išskyrus valdančiąją "Vieningoji Rusija", atstovus, kuriems dėl įvairių formalių priežasčių nebuvo leista kandidatuoti.

Jie mano, kad srities valdžia į miesto tarybą siekia prastumti patogius "Vieningoji Rusija" atstovus, kurie, tiesa, nenurodė partinės priklausomybės ir įsiregistravo kaip save iškėlę asmenys.

Lermontovo miesto taryba buvo paleista pernai. Opozicija mano, kad ir tarybos paleidimas buvo neteisėtas. Dalyvauti rinkimuose neleista net buvusiam merui.

Vėliau protestuotojų būrys išaugo iki 40 žmonių. Miesto valdžia prie merijos atsiuntė specialųjį policijos būrį OMON, tačiau, kaip praneša vietos spauda, jis atsisakė šturmuoti pastatą.