Jau dabar atsirado pasiūlymų, kurie faktiškai privers tolimųjų reisų vilkikus naudotis mokamais keliais. Jau dabar numatyta, kad nemokamose kelio „Donas“ atkarpose bus stipriai apribotas greitis.

Jau artimiausiu metu važiuojant nemokamomis atkarpomis pro Zadonsko ir Chlevnoe miestelius maksimalus greitis bus sumažintas nuo 60 iki 40 km/h. Taip pat bus pastatyti tai pranešantys kelio ženklai, įrengtos greičio fiksavimo kameros. Neatmetama, kad čia bus ir griežtesnė policijos kontrolė.

Mokamose kelio atkarpose greitis bus padidintas iki 110 km/h. Tai reiškia, kad vilkikai šiais keliais galės važiuoti maksimaliu leistinu greičiu.

Rusijos kelių priežiūros kompanija „Avtodor“ teigia, kad tokios priemonės leis padaryti mokamus kelius žymiai patrauklesnius vairuotojams, o ypač sunkiasvorėms transporto priemonėms.

„Avtodor“ teigia, kad toks sprendimas būtų naudingas ne tik jiems, kaip pinigus surenkančiai kompanijai, bet ir patiems vairuotojams, nes už surinktus mokesčius būtų prižiūrimi keliai. Be to, naudą pajaustų ir miestelių gyventojai, kuriuose sumažėtų transporto srautas, tačiau sumažėjus transporto srautui, gali sumažėti ir miestelio pajamos iš pravažiuojančių automobilių.

Iki šiol buvo taikomos kitos priemonės. Nuo 220 iki 100 rublio sumažintas mokestis vilkikams už važiavimą naktimis mokama atkarpa, tačiau susiformavo tokia praktika, kad artėjant „pigesniam“, laikui susidarydavo didžiulės laukiančių vilkikų eilės.

Naujos mokamos pervažos

Maskvos regione planuojama statyti naujas mokamas pervažas per geležinkelius. Tai turėtų būti nauji tuneliai arba viadukai. Šiuo metu atliekamas planuojamų darbų tyrimas.

Mokami geležinkelio kirtimo keliai bus statomi šalia jau esamų, kurie nebus naikinami. Planuojama, kad mokestis bus labai nedidelis. Tokių pervažų būtinybė yra grindžiama tuo, kad Maskvos regione yra nemažai sudėtingų pervažų, kur kamštyje galima prastovėti beveik valandą.

Siekiama nenaudoti biudžetinių pinigų, o susirasti investuotojų, kurie galėtų finansuoti numatomus darbus. Tada pagal susitarimą jiems būtų atsilyginama iš surinktų mokesčių.