Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, Austrijos sostinėje Vienoje, galima pasinaudoti modernia paslauga, už nedidelę kainą išsinuomoti automobilių įmanoma vienu išmaniojo telefono spustelėjimu, Vienos gyventojai raginami nukakti iš taško A į tašką B ir nesukti galvos kaip grąžinti trumpam išnuomotą automobilį.

„Car2go“ arba „Imk ir važiuok“, tai naujas automobilių dalijimosi būdas, kuris jau taikomas Vienoje. Visi susidomėję tokia nuoma, automobilių stovėjimo vietą gali surasti internete, pasinaudoję savo išmaniaisiais telefonais ar planšetiniais kompiuteriais. Jei kyla klausimas, kaip patekti į tokį automobilį: tereikia turėti narystės kortelę ir, žinoma, apmokėti sąskaitas.

„Skirtumas tarp šios dalijimosi idėjos ir įprastos automobilių nuomos punktų yra tas, kad išsinuomojęs tokį automobilį žmogus jį gali palikti mieste, nereikia jo grąžinti nuomotojams“, – sako „Car2go“ atstovė Juliane Meuhling.

Tokios modernios nuomos kaina svyruoja nuo 9 iki 29 euro centų už kilometrą, tai yra nuo 30 ct iki vieno lito už kilometrą, skaičiuojant mūsų valiuta.

„Jeigu aš nusiperku mineralinio vandens pakuotę, man nereikia jos sunkiai tįsti namo, įdedu į automobilio bagažinę ir riedu. Maži dalykai, tačiau jie patogūs ir nebrangūs“, – sako „Car2go“ klientas Josefas Lechneris.

Visiems neturintiems nuosavų automobilių tai puiki ir ne tokia prabangi alternatyva.