Teigiama, jog 31-erių futbolininkui įgriso komandos savininko Romano Abramovičiaus beribis pasitikėjimas treneriu Andre Villas-Boasu, kuriam pastaruoju metu ne itin sekasi nuteikinėti savo futbolininkus rungtynėms.

Viena po kitos patiriamos nesėkmės bei tik penktoji pozicija „Premier“ lygoje netenkina ne tik Cole‘o, bet ir daugelio „Chelsea“ komandos aistruolių, iš kurių tikrai ne vienas norėtų portugalų stratego atleidimo.

Galiausiai Cole‘o kantrybė trūko po patirto pažeminimo UEFA Čempionų lygos turnyre „Napoli“ ekipai, kuri namuose be didesnio vargo rezultatu 3-1 susidorojo su atstovais iš Londono.

Šiame susitikime kairiojo krašto gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas aikštėje pasirodė tik pakilęs nuo atsarginių suolelio, kuomet rungtynių pradžioje traumą patyrė Jose Bosingwa.

Taigi, jei „Chelsea“ ekipai nepavyks išsivaduoti iš nesėkmių liūno ir, jei komandą toliau treniruos Villas-Boasas, Cole‘as artėjančią vasarą svarstys ne tik savininko Abramovičiaus, bet ir užsienio klubų pateiktus pasiūlymus.

Praeityje futbolininku susidomėjimą buvo išreiškę ispanų grandai „Barcelona“ bei Madrido „Real“, tačiau pats Cole‘as mieliau pasirinktų katalonų klubą, iš kurio vasarą bus tikimasi sulaukti pasiūlymo.

Primename, kad šią žiemą „Barca“ paliko atsarginis kairiojo krašto gynėjas Maxwellas, kuris išvyko rungtyniauti į Paryžiaus „Saint-Germain“ klubą.

Dėl šios priežasties Cole‘ui veikiausiai atsirastų vieta ant katalonų ekipos atsarginių suolelio, nes šiuo metu pagrindinio krašto gynėjo rolę užima 32-ejų Ericas Abidalis.