Tuo pačiu metu žaidė ir komplektavo komandą

Penktą vietą tarp 19-os MHL B lygos komandų ir antrą septynių ekipų Vakarų divizione užėmusi „Baltica“ kovas dėl kelialapio į ketvirtfinalį pradės šį savaitgalį namuose. Šeštadienį ir sekmadienį vilniečiai „Pramogų arenoje“ sužais du mačus su varžovais iš Latvijos, vėliau rungtynių serija iki trijų pergalių kelsis į Rygą.

Pasak D. Medvedevo, „Baltica“ pasirodymas reguliariajame sezone leidžia tikėtis ir sėkmingo atkrintamųjų varžybų starto.

„Žinoma, norėjome laimėti savo diviziono varžybas, bet manau, kad ir taip pasiekėme gerą rezultatą. Sezonui pradėjome ruoštis vėlai, komplektacija vyko iki pat sausio vidurio. Tad esu patenkintas vaikinais ir žaidimu, kurį jie demonstravo.

Savaime aišku, kad dabar mūsų užduotis – nužygiuoti kuo toliau atkrintamosiose varžybose. Norėtume patekti į finalą ir jį laimėti, bet bus labai sunku, nes kiekvienas mačas nuo šiol bus žūtbūtinis, ir kuo toliau, tuo bus sunkiau”, – kalbėjo „Baltica“ komandos vyriausiasis treneris.

Achilo kulnas – vartų saugumas

Pasiekę finalą, Vilniaus ledo ritulininkai užsitikrintų teisę kitais metais dalyvauti pagrindinėje MHL A lygoje. Tačiau D. Medvedevas pripažino, kad jau pirmas žingsnis jo auklėtiniams bus labai slidus. Specialisto nuomone, penktą vietą Vakarų divizione užėmusi „Juniors“ ekipa yra nepalankus varžovas vilniečiams.

„Net negaliu pasakyti, dėl kokių priežasčių taip yra, bet mums su jais sunku žaisti“, – sakė treneris.

D. Medvedevo žodžius patvirtina ir komandų tarpusavio grumtynės reguliariajame sezone. 4 dvikovas laimėjo „Baltica“, 2 mačai baigėsi „Juniors“ klubo naudai, ir beveik visose rungtynėse netrūko įtampos bei atkaklios kovos.

Be to, D. Medvedevui galvos skausmą kelia komandos vartų saugumas, mat mėnesio pradžioje dėl rimtos traumos karjerą „Baltica“ klube baigė pagrindinis ekipos vartininkas iš Lenkijos Nikiforas Ščerba.

„Turime labai gerų puolėjų ir neblogų gynėjų. Vienintelė problema – vartininkų žaidimas. Geras vartininkas yra daugiau nei pusė komandos. Deja, pastaruoju metu turime rungtyniauti be N. Ščerbos, o jį mėginantys pakeisti vartininkai nežaidžia užtikrintai. Tai jaučia ir visa komanda, todėl ima trūkti pasitikėjimo savo jėgomis“, – aiškino D. Medvedevas.

Lyderiai apšilo Penzoje

Aštuntfinalio dvikovoms pastarąsias kelias dienas „Baltica“ komandai teko ruoštis be vyriausiojo trenerio ir komandos lyderių. Gausus Vilniaus klubo atstovų būrys dalyvavo ketvirtadienį Penzoje (Rusija) surengtose parodomosiose MHL „Kartų taurės“ rungtynėse.

Į šventinį renginį buvo pakviesti keturi „Baltica“ legionieriai: Vadimas Chvolesas, Leonidas Kozlovas, Maksimas Volkovas bei Robertas Mikesas. Visi jie atstovavo „Vakarų“ rinktinei, kuriai vadovauti pakviestas buvo D. Medvedevas.

Mačas „Baltica“ delegatams buvo sėkmingas: „Vakarai“ pranoko „Rytus“ 3:2, o pirmąjį rungtynių įvartį pelnė R. Mikesas.

„Buvo puikus ir šauniai surengtas šou, rungtynes stebėjo 5 tūkst. žmonių. Be to, dar ir pavyko nugalėti“, – įspūdžiais iš Penzos dalinosi „Baltica“ kapitonas V. Chvolesas.

„Pirmą kartą dalyvavau tokiame renginyje. Jaučiau didelę atsakomybę, nes atstovavau ne tik savo, bet ir kitoms mūsų diviziono komandoms. Vakaras buvo įsimintinas: patyriau tiek emocijų, kad sunku net viską papasakoti“, – džiaugėsi D. Medvedevas, tačiau nepamiršo pridurti, kad dėl šventinio renginio jo auklėtiniai kurį laiką negalėjo visavertiškai treniruotis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją