Tai 0,8 proc. daugiau nei vasarį, kuomet šildymą kainavo 29,65 ct/kWh.

Tariant, kad 60 kv. m butui šildyti reikėtų 1500 kWh, kaip kad buvo sausį, tai gyventojų sąskaita už šildymą išaugs trimis litais.

Brangsta iš karštas vanduo. Vilniaus savivaldybei „Vilniaus energijos” pateikti duomenys rodo, kad karštas vanduo brangsta 0,5 proc. iki 20,99 Lt/kub. m.

Kaune mažės

Nuo kovo 1d. Kaune tiek šildymo, tiek karšto vandens kainos šiek tiek sumažės, tačiau vis tiek bus didesnės nei Vilniuje. Kilovatvalandė šilumos energijos atpigs beveik 1 proc., iki 32,01 ct/kWh.

Kaip aiškina „Kauno energija”, „ galutinė vartotojams tiekiamos šilumos kaina nuo kovo 1 d. sumažės dėl to, kad sumažėjo iš UAB Kauno termofikacijos elektrinės perkamos šilumos ir perkamo kuro kainos.”

Karšto vandens kubas Kauno gyventojams pinga apie 0,5 proc.

Klaipėdoje kovo mėnesį šilumos kainos nesikeičia. Jos bus tokios pat kaip ir vasarį. Šildymas - 27,95 ct/kWh, o karšo vandens kubas - 22,73 Lt.

Panevėžyje šilumos kaina auga 0,9 proc. iki 26,92 ct/kWh, Šiauliuose – 0,8 proc. iki 30,23 ct/kWh.

Šiuo metu galiojanti tvarka numato, kad šilumos kainą tiekėjas privalo keisti kas mėnesį, jei keičiasi perkamo kuro kaina.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją