Pasak „Lietuvos energijos“ generalinio direktoriaus Daliaus Misiūno, biokuro jėgainės statybos klausimas turėtų būti sprendžiamas kuo spartesniu tempu. „Tokia jėgainė turėtų ypač didelės svarbos Kaunui, kuriame šildymo kainos šiuo metu yra vienos aukščiausių Lietuvoje. Tikimės, jog aktyviau ir efektyviau naudojant atsinaujinančius energetinius išteklius, bus ne tik galima sumažinti šilumos kainas, bet ir prisidėti prie konkurencingos šilumos rinkos sukūrimo“, - sakė jis.

D. Misiūno tvirtinimu, šildymas Kauno gyventojams atpigtų todėl, kad naujojoje jėgainėje šilumos energija būtų gaunama deginant biokurą, kuris yra pigesnis nei importuojamos rusiškos dujos.

Planuojama, kad naujosios kogeneracinės jėgainės Petrašiūnuose pajėgumai siektų apie 50 MW šilumos energijos bei apie 25 MW elektros energijos. Tokio šilumos kiekio pakaktų patenkinti apie penktadalį Kauno miesto energijos poreikio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją