„Kartais man atrodo, kad „Eurovizijos“ konkursas kiekvienais metais atrodo, tarsi vyktų pirmą kartą. Niekas nepasimoko iš buvusių konkursų, nes dažnai į sceną lipa vis nauji atlikėjai, todėl dalyvavimas šiame konkurse būna pirmas blynas. Aš manau, kad šis vaizdas atrodytų tikrai kitaip, jei ant „Eurovizijos“ scenos liptų tie, kurie dalyvauja ne pirmą kartą ir scenoje yra ne pirmus metus“, - mintimis apie nacionalinį „Eurovizijos“ dainų konkursą dalijosi A. Pogrebnojus.

Į klausimą, kas būtų kitaip, jeigu nacionaliniame „Eurovizijos“ dainų konkurse dalyvautų labiau patyrę dalyviai, A. Pogrebnojus atsakė paprastai: „Jų įvaizdis ir apranga būtų ryškesnė. Tai reiškia, kad būtų ne tik ryškiai gerai, bet ir ryškiai blogai. Dabar visi labai atsargūs. Viskas yra šiek tiek per kuklu „Eurovizijos“ scenai“, - kalbėjo dizaineris.

Tiesa, A. Pogrebnojus taip pat pripažino, kad kritikuoti šių atlikėjų per daug taip pat negalima. „Kaip suprantu, šie jų sceniniai drabužiai yra tam tikras eskizas, kas būtų, jei būtų... Juk niekas nenori investuoti daug pinigų, kol nelaimi ir tai, mano manymu, yra normalu“, - atlaidžiai kalbėjo A. Pogrebnojus.

Devynių nacionalinės „Eurovizijos“ dainų konkurso finalininkų sceninį įvaizdį komentuoja dizaineris A. Pogrebnojus:

Monika Linkytė. Tas sijono nutempimas - labai ant ribos. Jeigu tu jį nutempi, šis veiksmas turi turėti prasmę. Man tai primena vaizdą, kai NATO naikintuvai tūpdami išpučia parašiutus. Galbūt būtų galima kažkaip labiau techniškai sužaisti arba šią sceną padaryti su humoru. toks jausmas, kad šis įvaizdis nėra išbaigtas. Reiktų geriau viską apgalvoti, kad scenoje atrodytų skaniai. Suprantama, kad atlikėjai scenoje norisi padaryti daug visko, bet jei darai, turi daryti skoningai. Tiesa, negalėčiau pasakyti, kad suknelė man labai nepatinka.

Vytautas Matuzas. Nėra čia daug ką ir kritikuoti. Tik aš jam siūlyčiau pasižiūrėti filmą „Tvin Pykso miestelis“, ten galima rasti neblogų idėjų jo pasirodymui. Vytautui patarčiau eiti į lietuvišką „Tvin Pykso“ variantą ir daryti savo pasirodymą daugiau mistinį. Man taip norisi, kad jis scenoje kurtų kažkokią pasaką, manau, kad tai jam turėtų padėti laimėt.

Vytautas Matuzas

„The independent“. Jauniems vaikinams visai sveikintinas įvaizdis. Aiškų, kad šį jų rokenrolišką įvaizdį galima gryninti ir gerinti. Reikėtų kokybiškesnių drabužių, tobulesnių šukuosenų. Bet jeigu žiūrint į tai, kad jie norėjo gretai ir daug neinvestavus sukurti kažkokį rezultatą, tai, manau, jis jiems ir gavosi. Mano manymu, jų įvaizdis – pakankamai skanus.

„Vig Roses“. Čia daug komentarų nėra. Jeigu šių merginų koncertas vyktų Drakulos pilyje, tuomet jos idealiai atitiktų reikalaujamą aprangos stilių. Žiūrint į jas, susidaro įspūdis, kad jos dalyvauja Pensilvanijos pageidavimų koncerte, kuriame dainuoja apie mamą.

Vig roses

„Beissoul“. Šiaip žiūrėjau, kaip jo dainavimas ir stilius dera scenoje ir man pasirodė visai neblogai. nepaisant to, jo įvaizdis šiek tiek primena 80-ųjų muzikos grupės "Duran Duran", "The Smiths" ir ančiuko Donaldo mišinį. tiesa, mačiau kitą jo pasirodymą ir jis vilkėjo baltus drabužius, tas įvaizdis man labiau patiko. Taip pat man kliuvo tiek jo, tiek ir tų moterų trumpi švarkeliai. Kitas momentas apie merginų apsirengimą tas, kad jei dediesi timpas ant scenos – kojos turi būti idealios, todėl dėl jų man kyla labai daug abejonių, nes kliūva akis.

Taip pat atlikėjui siūlyčiau pagalvoti apie savo įvaizdį ne tik ant scenos, bet ir už jos ribų.  Stebėjau vieną interviu, kuriame jis buvo apsirengęs su aptemptu megztiniu. Atrodė kaip chemijos studentas iš pirmo kurso. Toks aprangos nepaisymas nėra garas, nes tuomet tu prarandi visą savo žvaigždės paslaptį. Ypatingai jeigu jis laimės „Euroviziją“.

„Multiks“. Man jie labai primena vokalines ir instrumentalines grupes, kurios buvo atsiradusios 1990 metais. Jie buvo ryškūs, norėjo patikti merginoms. Visi švarkeliai tvarkingi, ryškūs. Trumpai tariant, socialdemokratų partija prie jų neprisikabintų. Man jie tokie maištaujantys saldainiai. Žiūrint į juos teigiamai, man jie šiek tiek juokingi. Jeigu jie norėjo būti ryškūs, tuomet turėjo pasistengti dar labiau. Nereikėjo ant tų švarkų kabinti jokių detalių, nes atrodo labai nekokybiška.

Katažyna Nemycko. Toks įspūdis susidaro, kad važiavo į vestuves, iškrito iš vežimo ir jai liepė dainuoti. Negaliu pasakyti, kad labai gerai, ar labai blogai. Bet stebint tokį pasirodymą su šia suknele jos niekas neprisimins. Jau geriau būtų blogai, nei - niekaip.

„Alive way“. Net nelabai žinau, ką apie jų įvaizdį per daug ir pasakyti. Panašu į mokyklos šimtadienį. Vokalistas atrodo chuliganavotas, klavišininkas sudaro tokio moksliuko įvaizdį, o gitaristas ir nori gerai mokytis, ir chuliganavoti. Jiems reiktų apsibrėžti savo stilių ir išsiaiškinti, kuo jie nori būti.

"Alive way"

„Bekešo Vilkai“. Žiūrint, susidaro įspūdis, kad atlikėja, taip kaip ji atrodo scenoje, jaučiasi gerai.  Man tai nemaišo, tik tie jos vilkai fone... atrodo labai pavargę, kaip kokį pavasarį. Kontrastas yra, tačiau jis gali būti dar didesnis, jei to ir buvo siekiama tam, kad išlaikyti didesnį įspūdį...

Bekešo vilkai

Už straipsnio turinį DELFI neatsako. Pašnekovo kalba netaisyta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją