Liberalų ir centro sąjungos veikėjai ėmė viešai dalytis įtarimais, kad konservatoriai nori galutinai pasikinkyti šalies karinę žvalgybą - Antrąjį operatyvinių tarnybų departamentą (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos.

Tokius įtarimus įtakingai konservatorei krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei ėmė reikšti vienas liberalcentristų lyderių, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Vytautas Bogušis. Jis sunerimo, kad ilgametis departamento vadovas pulkininkas Juozas Kačergius traukiasi iš posto ir yra siunčiamas dirbti į Vašingtoną gynybos atašė JAV ir Kanadai. Departamentą palieka ir keli kiti žemesnio rango pareigūnai.

"Man kyla klausima, ar tokiu būdu ministrė R. Juknevičienė nemėgina atsikratyti itin svarbia informacija disponuojančios specialiosios tarnybos vadovo, kuris galbūt nepateisino pačios ministrės ir jos partijos politinių lūkesčių", - dienraščiui sakė V. Bogušis.

Pasak liberalcentristo, reikia žiūrėti, kas užims J. Kačergiaus vietą: "Įdomu, ar šiai institucijai vadovaus žmogus be ministrės ir jos partijos politinio šleifo. Juk labai gali būti, kad tokiu būdu mėginama išlaikyti įtaką šioje institucijoje, kurios kontrolės gresia netekti po Seimo rinkimų".

Tačiau pasak ministrės patarėjos Ugnės Naujokaitytės, J. Kačergiaus siuntimas už Atlanto neturi jokių politinių motyvų, o "rotacija kariuomenėje yra normalus procesas".