„Patyrę kauniečiai iki šiol pateisino favoritų vardą, tačiau „Bekentas“, savo gretas šiemet papildęs tokiais žinomais žaidėjais kaip Giedrius Barevičius, taip pat turi didelių ambicijų tapti čempionais. Tas faktas, kad komandos kol kas pasidalijo po pergalę minimalia persvara 5:4, leidžia tikėtis intrigos iki pat finišo“, - sakė LSFA viceprezidentas Sergejus Sliva.

Šalia lyderių nuolat buvo ir Kazlų Rūdos „Sporto centro-STIHL“ ekipa, jos šansus gerokai sukomplikavo paskutiniame ture patirtas netikėtas pralaimėjimas ketvirtoje pozicijoje žengiančiai Vilniaus „Penalty.lt“ komandai. Penktą ir šeštą vietas dalijasi Kauno „Viči“ futbolininkai ir debiutantas Vilniaus „Snoras“.

Sezono pabaigoje – lyderių kovos

„Tai itin dinamiškas žaidimas, todėl net ir pirmaudamas dviem įvarčiais negali būti užtikrintas pergale iki paskutinių sekundžių“, - teigė S. Sliva - Čempionato pabaigoje kiekvienas taškas gali būti lemiamas, todėl neabejoju, kad įtampos ir dramos paskutiniuose turuose netrūks“.

Penktadienį – „karšta“ kova visada pasižyminčiame sostinės klubų derbyje „Penalty.lt“ Lietuvos edukacinio universiteto salėje mes iššūkį „Bekentui“. Pirmame rate „Penalty.lt“ jau pateikė staigmeną ir nugalėjo, o antrame „Bekentas“ pasiekė revanšą.

Iki kovo 18 dieną numatytos čempionato pabaigos futbolo mėgėjai taip pat galės išvysti dar trejas „karščiausias“ ir potencialiai lemiamas trijų lyderių tarpusavio rungtynes iš Vilniaus, Kazlų Rūdos ir Kauno.

Vasario 24 d. (penktadienis) 19 val. 30 min.

Vilniaus „Penalty.lt“ – Vilniaus „Bekentas“

Kovo 3-4 d. (šeštadienis-sekmadienis)

Vilniaus „Bekentas“ – Kazlų Rūdos „SC-STIHL“

Kovo 11 d. (sekmadienis)

Kazlų Rūdos „SC-STIHL“ – Kauno „Nautara“

Kovo 17-18 d. (šeštadienis-sekmadienis)

Kauno „Nautara“ – Vilniaus „Bekentas“

Apie salės futbolą

Salės futbolas žaidžiamas 5 prieš 5 (po 1 vartininką ir 4 žaidėjus) dvigubai mažesnėje aikštėje, su mažesniu ir skirtingų savybių kamuoliu. Rungtynės trunka du kėlinius po 20 minučių, o žaidėjų keitimai neribojami. Komandai per kėlinį prasižengus 6 ir daugiau kartų skiriamas 10 metrų baudinys.

Kaip oficiali futbolo šaka salės futbolas palyginti neseniai – tik 1989 m. įvyko pirmasis FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas. Šiuo metu pasaulyje jau daugėja profesionalių salės futbolo lygų ir žaidėjų. Lietuvoje salės futbolas remiasi entuziastų pastangomis. Pirmasis Lietuvos čempionatas vyko 1999 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją