Pirmą kartą išmėginusi specialiai šioms treniruotėms pagamintą antrąjį naujojo modelio automobilį, ekipa vos po septynerių ratų aptiko neįvardinamą problemą ir nutraukė dienos darbą, paskelbdama apie automobilio išsiuntimą į bazę.

„Vairas pradėjo elgtis gana keistai. Problemą tuo pačiu metu nustačiau ir aš, ir komanda“, – taip kilusius nesklandumus, neatskleisdamas jokių smulkmenų, nupasakojo automobilį šį rytą vairavęs Romainas Grosjeanas.

Nors iš pradžių buvo planuojama iš Didžiosios Britanijos atsisiųsti prieš dvi savaites kitoje Ispanijos trasoje Cherese naudotą automobilį, nedelsiant atlikus papildomas simuliacijas buvo nustatyta, kad problemų bus ir su šiuo, ir tokių ketinimų buvo atsisakyta.

Panašu, kad technikos trūkumai paaiškėjo vos ją pradėjus bandyti sudėtingoje, didelės prispaudžiamosios galios reikalaujančioje Barselonos trasoje.

Dabar „Lotus“ grįš į savo bazę Enstone ir modifikuos abu automobilius, iš esmės visiškai praleisdama antrąją šios žiemos „Formulės-1“ automobiliųbandymų sesiją ir prarasdama trečdalį galimo treniruočių laiko.

„Prieš į Barseloną atskraidindami automobilį E20-01, skirtą pakeisti šį rytą apgadintą E20-02, pagal trumpo važiavimo metu iš ryto surinktus duomenis atlikome simuliacijų seriją. Pagal gautus rezultatus identifikavome sritį, reikalaujančią daugiau darbo. Mums bus produktyviau modifikuoti abu automobilius Enstone vietoje to, kad atsisiųstume E20-01 šios savaitės bandymams“, – paaiškino komandos technikos direktorius Jamesas Allisonas.

„Sprendimas šią savaitę nebevažiuoti buvo sunkus, tačiau mes manome, kad teisingas. Teigiama bent jau tai, kad identifikavome problemą automobilyje, o mūsų projektavimo biuras jau rado sprendimą. Dalyvausime bandymuose Barselonoje kitą savaitę“, – antrino ekipos vadovas Ericas Boullier.

„Mums pasitikėjimo kelia faktas, kad E20 Cherese buvo greitas vos pradėjus važiuoti ir ten buvo patikimas. Kitą savaitę mūsų laukia daug darbo, tačiau visi Enstone yra pasiruošę šiam iššūkiui“, – pridūrė jis.

Ši žinia reiškia, kad „Lotus“ į treniruočių trasą Barselonoje sugrįš trečiosios, paskutinės prieš „Formulės-1“ sezono pradžią, bandymų sesijos kovo 1–4 d. metu.