„Ar tai tikrai plagiatas, gali pasakyti tik teismas. Bet melodijos vingiai – tikrai labai panašūs. Šiek tiek skiriasi ritmas, bet tai sąlygoja skirtingi dainų tekstai“, - sakė D. Užkuraitis.

DELFI jau anksčiau rašė, jog dainos „The Greatest“ autorystės teisėmis suabejojo dainininkas Vaidas Baumila, kuris vienas pirmųjų pasėjo abejonių sėklą savo socialinio tinklalapio paskyroje.

Savo nuomonę dėl šios dainos autentiškumo pareiškė ir dainininkė Erica Jennings. Pastaroji savo socialiniame tinklalapyje parašė be užuolankų. „Nereikia turėti gerą klausą, kad suprastum, jog ši daina - plagiatas“, - išrėžė dainininkė.

Šios dainos jokiu būdu negalima pavadinti plagiatu. Tik pirmos trys harmonijos natos sutampa, o visa kita yra skirtinga. Aš pats daug metų esu Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros narys, todėl puikiai žinau, kad ši daina niekaip negali atitikti plagiatui keliamų reikalavimų“, - tvirtino dainos aranžuotės kūrėjas Romas Michailovskis.

Jūsų teismui ir vėl pateikiame abi dainas:

DELFI dar anksčiau pateikė apklausą. 61,3 proc. skaitytojų tvirtino, jog ši daina - akivaizdus plagiatas. 3,3 proc - kad šios dainos nėra panašios.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją