- Kokiame turnyre teko žaisti, kiek komandų jame dalyvavo?, – Fksuduva.lt paklausė T. Švedkausko.

- „Fiorentina“ dublerių komanda dalyvavo dideliame tarptautiniame Viaredžo turnyre. Jame jėgas išbandė apie 50 komandų iš įvairių šalių.

- Kaip turnyre pasirodė „Fiorentina“ futbolininkai?

- Komandos buvo suskirstytos į grupes. Mes savo grupėje žaidėme trejas rungtynes. 6:1 sutriuškinome „Staebaek“ (Norvegija), 1:0 įveikėme „Cesena“ (Italija) ir sužaidėme lygiosiomis 1:1 su „Vicensa“ (Italija) klubais. Vėliau aštuntfinalyje po 11 m baudinių 3:0 įveikėme Romos „Empoli“ (pagrindinis laikas ir pratęsimas 0:0) ekipą, o ketvirtfinalyje po pratęsimo 3:1 nugalėjome Romos „Lazio“ komanda.

Pusfinalyje su AS „Roma“ klubu mums nepasisekė. Varžovams nusileidome tik po 11 m baudinių 4:5 (1:1).

- Tu rungtyniavai pagirtinai ir buvai išrinktas geriausiu turnyro vartininku. Tiesa?

- Man paskambino ir pranešė šią naujieną. Važiuosiu atsiimti apdovanojimo.

- Tau tai pirmas toks rimtas įvertinimas?

- Taip, šis pripažinimas yra pats reikšmingiausias mano karjeroje. Užsienyje rungtyniauju tik pirmus metus, o turnyras buvo tikrai aukšto lygio, tad šis pripažinimas man labai svarbus. Esu labai laimingas ir, žinoma, ypač dėkingas savo komandai, nes tai nėra vien mano nuopelnas. Dėkingas treneriui už pasitikėjimą ir vartininkų treneriui už darbą su manimi

- Nuo tada, kai gavai žaisti, dabar nuolat atstovauji „Fiorentina“ dubleriu komandai?

- Po Naujųjų metų, kai treneris leido žaisti, per visas rungtynes komandos vartus gyniau aš.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją